Περιφέρεια Αττικής : Νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στη Λ. Αθηνών – Ωρωπού από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού

ηλεκτροφωτισμού στη Λ. Αθηνών – Ωρωπού
Νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στη Λ. Αθηνών – Ωρωπού από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού

Γ. Πατούλης: «Ακόμη ένα έργο προστίθεται στη μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου με στόχο την ασφάλεια και την εξοικονόμηση ενέργειας»

Στην ενίσχυση και επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη Λεωφόρο Αθηνών – Ωρωπού, με στόχο την ενεργειακή του αναβάθμιση και την οδική ασφάλεια, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ωρωπού Γ. Γιασημάκη.

ηλεκτροφωτισμού στη Λ. Αθηνών – Ωρωπού

Κατά την υπογραφή παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας,ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινός,ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Αθ. Κατσιγιάννης και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ  και χρηματοδοτείται με300 χιλ. ευρώ από πόρους του Δήμου Ωρωπού και 700 χιλ. ευρώ από πόρους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Ταμείο Αλληλεγγύης), ενώ θα υλοποιηθεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής από τον Δήμο Ωρωπού, καθώς η αποκατάσταση στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα είναι αρμοδιότητα της Δ/νσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά την εκτέλεση του έργου,  προβλέπονται, μεταξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις:

– Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, στα τμήματα όπου δεν υπάρχει, με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED με στόχο την μεγαλύτερη φωτεινότητα, τη  λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και το λιγότερο κόστος συντήρησης.

– Αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων επί των ιστών ΔΕΗ, με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου.

-Το νέο δίκτυο θα κατασκευαστεί με ιστούς FRP παθητικής ασφάλειας, πιστοποιημένους κατά το πρότυπο ΕΝ 12767, καθώς κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου δεν υπάρχουν στηθαία ασφαλείας.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Ακόμη ένα έργο προστίθεται στη μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου ευθύνης μας στην Αττική. Ο ηλεκτροφωτισμός στη Λεωφόρο Αθηνών – Ωρωπού, από τη διασταύρωσή της με την Π.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης έως τη συμβολή της με την οδό Μικράς Ασίας, πρόκειται να αλλάξει δραστικά την μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών στο δημοφιλή προορισμό του Ωρωπού, τόσο σε επίπεδο ασφάλειας, όσο και σε επίπεδο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού και τον Δήμαρχο Γ. Γιασημάκη, προχωρούμε στην υλοποίηση του έργου, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, πως με κοινούς στόχους και διάθεση για συνεργασία, οι ΟΤΑ Α’και  Β’ Βαθμού, μπορούν να πετυχαίνουν πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες».

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γραφείο Τύπου 24/09/2022