Περιφέρεια Αττικής : Συνάντηση με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χ. Τσιλιγκίρη

Περιφέρεια Αττικής : Συνάντηση με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χ. Τσιλιγκίρη
Γ. Πατούλης: «Θα συμβάλλουμε στην αξιοποίηση εμβληματικών αθλητικών χώρων της Αττικής προς όφελος των πολιτών και της αναπτυξιακής δυναμικής των τοπικών κοινωνιών»

Οι τρόποι και οι προτάσεις επαναπροσδιορισμού και αξιοποίησης των εγκαταστάσεων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με έμφαση στον περιβάλλοντα χώρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χ. Τσιλιγκίρη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Συντονιστής Διευθυντής του Σταδίου Π. Κουτσογιάννης και ο Σύμβουλος της Προέδρου Φ. Καραγιάννης.

Περιφέρεια Αττικής : Συνάντηση με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χ. Τσιλιγκίρη

Η κα Τσιλιγκίρη υπογράμμισε τη σημασία να αναπτυχθεί ένα σχέδιο δράσης που αφενός θα αναδεικνύει και θα αξιοποιεί τις εγκαταστάσεις του Σταδίου για χρήσεις αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και αφετέρου θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Όπως υπογράμμισε υπάρχουν μελέτες για έργα προς αυτή την κατεύθυνση και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας. Ενδεικτικά ανέφερε την ανάγκη δημιουργίας κολυμβητηρίου αλλά και έργων ανάπλασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος  Πατούλης επισήμανε :

«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί έναν εμβληματικό χώρο αθλητισμού και τόνισε ότι με δεδομένη τη γεωγραφική του θέση, πρέπει να δοθεί έμφαση σε δράσεις αναβάθμισης του, με στόχο να αποτελέσει μέρος του συνόλου της ανάπλασης που είναι σε εξέλιξη στο παραλιακό μέτωπο. Πρόκειται για ένα χώρο ο οποίος ευνοεί την ανάπτυξη δράσεων αθλητισμού, εθελοντισμού και αναψυχής με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες» τόνισε και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα εξετάσει όσες ώριμες μελέτες υπάρχουν, προκειμένου, σε συνεργασία και με τον Δήμο Πειραιά, να δρομολογηθούν έργα αξιοποίησης των χώρων του Σταδίου. Βούλησή μας είναι να καταστήσουμε σημαντικούς αθλητικούς χώρους όπως είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φιλικούς προορισμούς προς τον πολίτη, οι οποίοι θα δίνουν τη δυνατότητα άθλησης, ψυχαγωγίας, θα είναι λειτουργικοί και σύγχρονοι. Παράλληλα μας ενδιαφέρει να αναπτυχθούν και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα με στόχο να δημιουργήσουμε εστίες δημιουργικής συγκέντρωσης για τα νέα παιδιά. Θα δουλέψουμε συλλογικά προς αυτή την κατεύθυνση».