Παλλήνη: Σταθμό του Μετρό ζητά στην πόλη ο Δήμος Παλλήνης Γέρακα

Παλλήνη: Σταθμό του Μετρό ζητά στην πόλη ο Δήμος Παλλήνης Γέρακα

Σε συνέντευξης του ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος τόνισε πως παρόλο που τα τρένα  διέρχονται μέσα από την καρδιά της πόλης του Γέρακα και την διασχίζουν σε μήκος πολλών χιλιομέτρων δεν κατασκευάστηκε ποτέ  σταθμός από την πολιτεία.

Θανάσης Ζούτσος: «Σταθμός του μετρό αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου στον Γέρακα προβλεπόταν από την αρχική μελέτη του έργου.»

Την περίοδο των έργων του Μετρό και του Προαστιακού ήμασταν ως χώρα  εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έτσι για λογούς χρόνου κάποιοι αγνοήσουν τη μελέτη και δεν κατασκεύασαν ποτέ  τον σταθμό, παρόλο που τα τρένα  όπως ο Δήμαρχος τονίζει διέρχονται μέσα από την καρδιά της πόλης και την διασχίζουν σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος τόνισε:

«Παρά τα αιτήματά μας, ο σταθμός του Γέρακα έμεινε στα χαρτιά. Η αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης άλλα και η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα ήταν μία από τις αιτίες όπως έλεγαν οι αρμόδιοι. Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο ήδη έχουν αποφανθεί θετικά η ΣΤΑΣΥ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και χαρακτηρίζεται έργο «εύκολο» και «χαμηλού κόστους». Αυτό το έργο μαζί με αυτό της αποχέτευσης, το οποίο ήδη ξεκίνησε, αλλά και το φυσικό αέριο, που επεκτείνεται σε όλο τον Δήμο Παλλήνης, αποτελούν  τα έργα  που διεκδικούμε πεισματικά εδώ και χρόνια.»

Το έργο αυτό θα εξυπηρετήσει τις μετακίνησης των 50.000 ανθρώπων που κατοικούν μόνιμα στον Γέρακα αλλά και χιλιάδες άλλους  που καθημερινά έρχονται στην περιοχή για να εργαστούν, αφού η πόλη φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οργανισμούς της χώρας.