Συνταγή: Σαγανάκι γαρίδας με τηγανητό κεφαλοτύρι

Συνταγή: Σαγανάκι γαρίδας με τηγανητό κεφαλοτύρι

Μια ωραία διαχρονική ιδέα, για ένα από τους πιο ταιριαστούς μεζέδες για ούζο ή τσίπουρο είναι η Αιγαιοπελαγίτικη συνταγή για σαγανάκι με γαρίδες και τηγανητό κεφαλοτύρι, ίσως από τις πιο χαρακτηριστικές Ελληνικές συνταγές. Σίγουρα  θα ευχαριστήσει την παρέα σας.

Γενικά το σαγανάκι είναι από τους πιο ξακουστούς μεζέδες που το ελληνικό τραπέζι αγαπά

Συνταγή: Σαγανάκι γαρίδας με τηγανητό κεφαλοτύρι

Υλικά

15 γαρίδες

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

 ½ κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

3 κουταλιές τις σούπας  ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

250γρ. κεφαλοτύρι σε μεγάλα κομμάτια

αλεύρι για το αλεύρωμα του τυριού

λάδι για το τηγάνι

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίστε τις γαρίδες και αφαιρείτε το εντεράκι τους . Σε μια μεσαία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε λίγο βάζουμε και την τριμμένη ντομάτα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι  ενώ προσθέτουμε και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να μαγειρευτεί περίπου για 10 λεπτά.

Σε ένα μικρό ταψάκι ρίχνετε την σάλτσα και τις γαρίδες ομοιόμορφα, σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά.

Αμέσως μετά κόβετε το κεφαλοτύρι σε μεγάλα κομμάτια, τα βρέχετε με νεράκι, τα αλευρώνετε με λίγο αλεύρι και τα τηγανίζετε μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα.

Ενώνουμε τα υλικά

Βγάζετε τις γαρίδες με την σάλτσα από το φούρνο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο και βάζουμε  τα κομματάκια με το κεφαλοτύρι από επάνω .

Καλή σας απόλαυση.

 

 

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα edisorama.gr , συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο