Λυκόβρυση Πεύκη: Ένταξη στο Αντώνης Τρίτσης των μελετών ωρίμανσης για το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης και το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης

Λυκόβρυση Πεύκη: Ένταξη στο Αντώνης Τρίτσης των μελετών ωρίμανσης για το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης και το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης
Ένταξη στο Αντώνης Τρίτσης των μελετών ωρίμανσης για το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης και το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση δύο μεγάλων έργων στις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές του Δήμου πραγματοποιήθηκε με την ένταξη του έργου «Μελέτες ωρίμανσης έργων του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που αποφάσισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και το ποσό χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ανέρχεται στα 620.000€.

Το έργο είχε υποβληθεί από τον Δήμο στον Άξονα Προτεραιότητας του Προγράμματος «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια» στο Πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ09 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην εκπόνηση δύο μελετών που αποτελούν αντίστοιχα υποέργα:

Υποέργο1  «Μελέτη ανάπλασης Δημοτικού Σταδίου Πεύκης»

Υποέργο 2 αφορά στη «Μελέτη ανακατασκευής και προσθήκης καθ’ ύψος Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης».

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

«Οι προσπάθειες μας για την αξιοποίησης κάθε πηγής χρηματοδότησης αποδίδουν καρπούς. Προχωράμε για  να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα στις δύο δημοτικές μας ενότητες, έργα που περιλαμβάνονταν στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Ένα εξ αυτών που εντάχθηκε  στο Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ είναι ένας χώρος πολιτισμού, το Πνευματικό Κέντρο ‘Γ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ’ στη Λυκόβρυση. Εκεί σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τον 1ο όροφο, να προχωρήσουμε στην πλήρη ανακατασκευή του Κέντρου και στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, αφού ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και του ταρτάν με δημοτικούς πόρους, προχωράμε στην κατασκευή νέων εξεδρών, αποδυτηρίων και λοιπών βοηθητικών χώρων στη βάση της υπάρχουσας προμελέτης. Για αυτό υποβάλαμε πρόταση στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και πετύχαμε τη χρηματοδότηση της εκπόνησης οριστικής μελέτης, ενώ αναζητούμε πόρους  για τη  χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λυκόβρυση Πεύκη,  6 Σεπτεμβρίου 2021