ΕΚΘΕΣΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεών του για την ανάπτυξη της πνευματικής δραστηριότητας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Αλέκου Κοντόπουλου με υλικό από το προσωπικό του αρχείο, που φυλάσσεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, καθώς και σεμινάρια – ξεναγήσεις Ιστορίας της Τέχνης, για το χρονικό διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2019.

Η έκθεση θα υλοποιηθεί στον χώρο της βιβλιοθήκης, ενώ ξεναγήσεις σε εκθέσεις και συλλογές που θα συνδέονται με το έργο του καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Αθήνα. Το κύριο αντικείμενο θα είναι η μελέτη και παρουσίαση της Ελληνικής και Διεθνούς μεταπολεμικής Τέχνης, σκιαγραφώντας τις κυριότερες τάσεις και ρεύματα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε τα θεμέλια του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού, συνεπώς και του ελληνικού.

Τα σεμινάρια παραδίδει ο ιστορικός τέχνης, Δρ. Αλέξανδρος Τενεκετζής.

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων έχει ως εξής:

30/10/2019: Ίδρυμα Γ. Ζογγολόπουλου 5μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

10/11/2019: Εθνική Γλυπτοθήκη 11π.μ. Το κόστος εισόδου καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

27/11/2019: Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Επίσκεψη στην έκθεση “Εξαιρέσεις: Όψεις του Εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα” 5μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

4/12/2019: Ίδρυμα Γουλανδρή 3:30μ.μ. Το κόστος εισόδου καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

8/12/2019: Εργαστήριο Γ. Παππά 11π.μ. Είσοδος ελεύθερη.

14/12/2019: Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα 11π.μ. Το κόστος εισόδου καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

18/12/2019 Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου. Εγκαίνια της έκθεσης για το Αρχείο Κοντόπουλου και ξενάγηση ανοικτή στο κοινό 6μ.μ.Είσοδος ελεύθερη.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά ομάδα: 25

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλεφωνικές ή ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής: 10 ημέρες πριν την κάθε προγραμματισμένη επίσκεψη.

Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή, Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου: 210-6010121, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.”>museumak@otenet.gr

Είσοδος έκθεσης ελεύθερη  –  Είσοδος ξεναγήσεων βάσει τιμολογιακής πολιτικής του εκάστοτε μουσείου