Εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να απαντήσουν άμεσα και τεκμηριωμένα στις ενστάσεις του Δήμου Μαραθώνα για το Γραμματικό. Αν το έργο είναι παράνομο, θα ακυρωθεί και οι υπεύθυνοι θα πάνε στον εισαγγελέα

Εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να απαντήσουν άμεσα και τεκμηριωμένα στις ενστάσεις του Δήμου Μαραθώνα για το Γραμματικό. Αν το έργο είναι παράνομο, θα ακυρωθεί και οι υπεύθυνοι θα πάνε στον εισαγγελέα
Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής : Υπηρετούμε μόνον το συμφέρον των πολιτών της Αττικής

Ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αμέσως μόλις έλαβε την ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Μαραθώνα  Σ. Τσίρκα, στην οποία περιέχονται συγκεκριμένες τεχνικές  ενστάσεις όσον αφορά τα δεδομένα στα οποία  στηρίχθηκε η κατά πλειοψηφία απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 16ης Οκτωβρίου, σχετικά με την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του ΟΕΔΑ Γραμματικού, τη διαβίβασε στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή να απαντήσουν άμεσα, ως τη Δευτέρα το πρωί, σημείο προς σημείο, στις ενστάσεις αυτές.

Αμέσως μόλις λάβει τις τεκμηριωμένες απαντήσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας, θα καλέσει το Δήμαρχο Μαραθώνα και τους τεχνικούς του συμβούλους σε συνάντηση, προκειμένου να του παρουσιαστούν οι απόψεις των υπηρεσιών πάνω σε ένα ζήτημα, που αφορά όλους τους πολίτες της Βορειοανατολικής Αττικής.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Περιφερειάρχης πριν από μόλις 48 μέρες , με την ισχυρή λαϊκή εντολή να δώσω λύση στο μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή πρόβλημα  για την Αττική και τους κατοίκους της, στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Λεκανοπεδίου. Η απόφαση που λάβαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, για έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της εγκατάστασης του Γραμματικού, στηρίχθηκε στα δεδομένα που μας παρουσιάστηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες μας, όσον αφορά τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που ήδη έχουν αναληφθεί από τις προηγούμενες Διοικήσεις.

Αν αποδειχθεί με βάση τις ενστάσεις του Δημάρχου Μαραθώνα ότι το έργο είναι παράνομο, θα το σταματήσουμε και θα στείλουμε στον εισαγγελέα όσους σπατάλησαν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων .

Αν όμως οι ενστάσεις αποδειχθούν αβάσιμες, θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με το Δήμο και τους κατοίκους, στη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης του Γραμματικού.

Η δική μας Διοίκηση θέλει να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής με συναίνεση , συνεργασίες και υπευθυνότητα, μακριά από τη λογική των άσκοπων συγκρούσεων και του λαϊκισμού. Τονίζω κατηγορηματικά ότι οι αποφάσεις μας δεν υπηρετούν κανένα άλλο συμφέρον, πέραν του συμφέροντος των κατοίκων της Αττικής, γι’ αυτό και δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν”.