ΝΙΚΟΣ ΤΟΛΙΟΣ : Θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλάι του Δήμαρχου  Δημήτρη Στεργίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύντομο ιστορικό

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1965 και είναι μόνιμος κάτοικος Μελισσίων από το 1975. Μετά το δημοτικό περάτωσε τη μέση εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Μελισσίων και το Β’ Λύκειο Αμαρουσίου. Πτυχιούχος στη συνέχεια του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την αποφοίτηση του από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών L.U.T.C.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε δημοτικά σχολεία των Μελισσίων και όμορων Δήμων, συνεργαζόμενος παράλληλα (μέχρι και σήμερα) με διάφορους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ως εξειδικευμένος χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε θέματα αθλητικής ασφαλιστικής κάλυψης.

Η ενασχόληση του με τα τοπικά δρώμενα ξεκινά από το 1984 όταν εξελέγη Συνοικιακός Σύμβουλος στο Β΄(τότε) Συνοικιακό Συμβούλιο Μελισσίων. Το 1994 συμμετείχε στην ιδρυτική πράξη του δημοτικού ανεξάρτητου συνδυασμού «Μελίσσια Αναγέννηση» και κατήλθε στις δημοτικές εκλογές της χρονιάς εκείνης, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με επικεφαλής τον Δημήτρη Τομπουλίδη.

Το 1998 επανήλθε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ίδιου συνδυασμού, που κέρδισε τελικά τις εκλογές, οπότε και εθήτευσε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ως αντιπρόεδρος της ΔΕΑΔΜ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Μελισσίων).

Εκτός της ΔΕΑΔΜ,  στο Δ.Σ. της οποίας διετέλεσε μέλος επί συνολικά δέκα έτη, συμμετείχε διαχρονικά και σε διάφορες επιτροπές του Δήμου (Οικονομική , Αθλητική) ως εκπρόσωπος του συνδυασμού «Μελίσσια Αναγέννηση», ενώ θεωρείται μεταξύ των βασικών συντελεστών της δημιουργίας και λειτουργίας του «Οργανισμού Εργασίας Δήμου Μελισσίων».

Τον Μάρτιο του 2006 και μετά την οικειοθελή αποχώρηση του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Τομπουλίδη, από την ηγεσία του Συνδυασμού Μελίσσια Αναγέννηση  εξελέγη με ψηφοφορία από τα μέλη του ως ο  νέος πρόεδρος του και υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές  εκλογές του 2006 Από τότε  μέχρι και της προηγούμενες εκλογές εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.  Ο συνδυασμός στην νέα εποχή του  Καλλικράτη αλαλάζει το όνομα του .

Και έτσι δημιουργήθηκε ο  Καλλικρατικός συνδυασμός   ΜΕΛΙΣΣΙΑ -ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΖΙ που στις εκλογές του 2014 ένωσε τις δυνάμεις του με τον  συνδυασμό Ανεξάρτητο κίνημα Πεντελικού του Δημάρχου Δημήτρη Καψάλη Στεργίου  και τον  ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου με  ενιαίο ενωτικό τίτλο συνδυασμού Δημοτική Συμμαχία που νίκησαν τις εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Καψάλη Στεργίου. Ο Νικόλαος Τόλιος  μετέπιπτα διατέλεσε Πρόεδρος του νομικού προσώπου ΟΠΑΘ Πεντέλης και του ΟΚΠΑ Πεντέλης που είναι και ως σήμερα .