H εξέλιξη σε πολλά επίπεδα της Alfa Romeo αποκαλύπτεται στη Γενεύη

Φέτος, οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ότι η Alfa Romeo έχει εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μονοθέσιο της ομάδας, το οποίο εκφράζει την άρρηκτη σχέση των αυτοκίνητων παραγωγής, όπως είναι οι Giulia Quadrifoglio και Stlevio Quadrifoglio «Alfa Romeo Racing», με τους αγώνες.

Αντίστοιχα, στη Γενεύη, η επιστροφή του θρυλικού ονόματος Ti (Turismo Internazionale) έρχεται μετά από την Giulia να συνοδεύσει και τη Stelvio. Τέλος η Giulietta MY19, έρχεται με τις νέες εκδόσεις, Giulietta Executive και Giulietta Veloce, να συνδυάσει το στιλ με το ξεχωριστό χαρακτήρα.

Σειρά «Alfa Romeo Racing» των Giulia Quadrifoglio & Stelvio Quadrifoglio

Η ειδική σειρά «Alfa Romeo Racing» των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio δημιουργήθηκε προς τιμήν της εμπλοκής της μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 σε συνεργασία με τη Sauber. Από τη φετινή χρονιά η επίσημη ονομασία της ομάδας είναι «Alfa Romeo Racing», όνομα που συνοδεύεται από το “since 1910”, στοιχείο που τονίζει την άρρηκτη σχέση της μάρκας με τους αγώνες, από την ίδρυση της στις 24 Ιουνίου του 1910.

Η συνεργασία μεταξύ της Sauber και της Alfa Romeo ξεκίνησε το 2018 και έδωσε ιδιαίτερη ώθηση στην ομάδα. Σήμερα η σχέση των δύο μερών σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο γίνεται ακόμα πιο ισχυρή και το ίδιο ισχύει και για τις προσδοκίες. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το μονοθέσιο (C38) της ομάδας που θα οδηγήσουν οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi. H παρουσία του Giovinazzi είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού έχουν περάσει οκτώ χρόνια χωρίς να υπάρχει Ιταλός οδηγός (σε σταθερή βάση) στη Formula 1. Δίπλα στο μονοθέσιο, οι ειδικές εκδόσεις των Giulia και Stelvio, «Alfa Romeo Racing», θα έχουν τα ίδια χρώματα με το αγωνιστικό.

Εκτός από τα χρώματα της C38, τα αυτοκίνητα διαθέτουν μια σειρά ξεχωριστών χαρακτηριστικών, όπως τα αγωνιστικά καθίσματα της Sparco από ανθρακονήματα, το τιμόνι με επένδυση δέρματος και Alcantara, τμήματα από ανθρακονήματα, καθώς βεβαίως και το ειδικό λογότυπο της Alfa Romeo Racing. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Giulia και Stelvio Quadrifoglio εγγυώνται την μοναδική οδηγική αίσθηση, ενώ το σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο της Akrapovič, εκτός από των εντυπωσιακό ήχο, συμβάλει και στην απόδοση του συνόλου.

Η έκδοση «Alfa Romeo Racing»και στα δύο μοντέλα συνοδεύεται από εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό, όπως, Adaptive Cruise Control, ηχοσύστημα Harman Kardon και σύστημα πολυμέσων AlfaTM Connect 3D Nav με οθόνη 8.8”, το οποίο είναι συμβατό με Apple CarPlayTM και Android AutoTM. Παράλληλα, όπως και στις  υπόλοιπες Giulia και Stelvio, το «παρών» δίνει το προηγμένο σύστημα AlfaTM Chassis Domain Control, το οποίο συντονίζει τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου με στόχο την ασφάλεια και οδηγική ευχαρίστηση, το σύστημα τετρακίνησης Q4 (στη Stelvio Quadrifoglio), το AlfaTM Active Torque Vectoring system, το AlfaTM Active Suspension και το AlfaTM DNA Pro με τη λειτουργία Race. Ειδικότερα, για το σύστημα DNA, με βάση την επιλογή προγράμματος από τον οδηγό, ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύνολο των ηλεκτρονικών συστημάτων προσαρμόζονται ώστε το αυτοκίνητο να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις οδηγικές συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Alfa Romeo Stelvio Ti

Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί επίσης η έκδοση Ti της Stelvio. Εφοδιασμένη με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 2 λίτρων με απόδοση 280 ίππων και 400Nm ροπής, η Stelvio Ti διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης Q4. Οι επιδόσεις, με την επιτάχυνση  0-100 χλμ/ώρα να διαρκεί μόλις 5,7δλ. και η τελική να φτάνει τα 230 χλμ/ώρα, είναι αντάξιες του ιστορικού ονόματος «Turismo Internazionale» (Ti) που έχει συνοδεύσει μερικές από τις πιο αγαπημένες και τεχνολογικά προηγμένες Alfa Rοmeo.

Η έκδοση Ti ξεχωρίζει χάρη στο εντυπωσιακό χρώμα Misano Blue, το οποίο συνδυάζεται με εξωτερικά στοιχεία από ανθρακονήματα, όπως οι καθρέπτες. Οι τροχοί ελαφρού κράματος των 20” με τις κίτρινες δαγκάνες των δισκόφρενων και οι μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες συμπληρώνουν την εντυπωσιακή εμφάνιση.

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

Αντίστοιχα, η Alfa Romeo Giulia Veloce Ti, είναι επίσης εφοδιασμένη με τα ίδια μηχανικά μέρη με την Stelvio Ti (2.0ΤΒ, 280hp, Q4, κτλ.), ενώ για την περίπτωση το χρώμα Misano Blue του αμαξώματος, συνδυάζεται με μαύρη οροφή, τροχούς 19” και μια σειρά στιλιστικών χαρακτηριστικών από ανθρακονήματα.

Στο  εσωτερικό τα καθίσματα από Alcantara με τις μπλε ραφές και τα στοιχεία επίσης από ανθρακονήματα της Mopar, συνδυάζονται με πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος εκτός των άλλων περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων AlfaTM Connect 3D NAV, με την οθόνη των 8,8″ και συμβατότητα με Apple CarPlayTM και Android AutoTM, καθώς και το σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας της Harman Kardon.

Alfa Romeo Giulietta ΜΥ19  Executive & Veloce

Δύο νέες εκδόσεις της Giulietta θα παρουσιαστούν, η κάθε μία με το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Η Giulietta Executive, με το νέο χρώμα Visconti Green και το καφέ δερμάτινο σαλόνι, στοχεύει σε όσους αναζητούν αίσθηση φινέτσας. Στο εξωτερικό οι χρωμιομένες λεπτομέρειες, στους καθρέπτες, τις χειρολαβές και τα πλαίσια των παραθύρων αναδεικνύουν την δυναμική εμφάνιση του μοντέλου. Ο πλούσιος εξοπλισμός εστιάζει στην άνεση και τη συνδεσιμότητα με το σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης UConnect με την οθόνη αφής των 6,5”. Κίνηση στη Giulietta Executive δίνουν Turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προδιαγραφών Euro 6D-temp, με απόδοση 120 ίππους, οι οποίοι συνδυάζονται με το σύστημα επιλογής προγραμμάτων Alfa DNA και το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Q2.

Αντίστοιχα η νέα Giulietta Veloce, αποτελεί την έκφραση του σπορ χαρακτήρα, με δυναμική εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι νέοι σπορ προφυλακτήρες, οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων της Brembo, οι λεπτομέρειες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και οι μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης μαζί με τους τροχούς ελαφρού κράματος διαμέτρου 18” συνθέτουν την πιο δυναμική Giulietta όλων των εποχών.

Στο εσωτερικό, παράλληλα με τον πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει και το σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης UConnect με την οθόνη των 6,5”, η Giulietta Veloce διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που ενισχύουν την σπορ διάθεση. Ο υψηλής απόδοσης κινητήρας πετρελαίου 2.0 JTDM προδιαγραφών 6D-temp με τους 170 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT με τις 6 σχέσεις και τη δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας από τα paddles στο τιμόνι, εξασφαλίζουν την οδηγική αίσθηση που υπόσχεται το όνομα Veloce.

 

   Πηγη : newsbeast.gr