Λαβράκι ή Τσιπούρα στο φούρνο με φύλλα συκιάς

Λαβράκι ή Τσιπούρα στο φούρνο με φύλλα συκιάς

Ένα εντυπωσιακό πιάτο  – Λαβράκι στο φούρνο με φύλλα συκιάς
Υλικά

1 Λαυράκι ή Τσιπούρα (περίπου 1κιλό)

30γρ ελαιόλαδο

Θαλασσινό αλάτι

4-5 φύλλα συκιάς

Μερικά σύκα (αν θέλουμε)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το Λαβράκι ή την Τσιπούρα και το σκουπίζετε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Παίρνετε ένα ταψί φούρνου και βάζετε στη βάση του 2-3 φύλλα συκιάς και τοποθετείτε το ψάρι στο κέντρο. Αλείβετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το θαλασσινό αλάτι και καλύπτετε με άλλα 2-3 φύλλα.

Αν θέλετε, κόβετε μερικά σύκα στη μέση και τα βάζετε γύρω-γύρω από το ψάρι. Ρίχνετε λίγο χοντρό αλάτι πάνω στα σύκα.

Καλύπτετε το ταψί με μια λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και κλείσετε καλά το ψάρι μέσα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς κελσίου, αν υπάρχει δυνατότητα στην  λειτουργία αέρα για 45’.

Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε το ταψί κλειστό για ακόμα 15’ τουλάχιστον.

Ανοίγετε το ταψί και σερβίρετε σε πιατέλα με κάποια από τα φύλλα και τα σύκα.

 

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα edisorama.gr , συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο