Ο επί 7 θητείες εκλεγμένος Δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του  για την ηγεσία της περιφέρειας Αττικής

Ο επί 7 θητείες εκλεγμένος Δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για την ηγεσία της περιφέρειας Αττικής
Ο επί 7 θητείες εκλεγμένος Δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για την ηγεσία της περιφέρειας Αττικής σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης.

Γιώργος Ιωακειμίδης : «Θέτω την υποψηφιότητα μου στην κρίση των πολιτών θα διεκδικήσω στο όνομα τους τη δυνατότητα να βελτιωθεί η ζωή τους στην καθημερινότητα με ασφάλεια κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη»

Σε  συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη, 29 Μαρτίου  στο Village shopping and more στο Ρέντη (Θηβών και Καναπιτσερή)  ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για την ηγεσία της περιφέρειας Αττικής ο επί 7 θητείες εκλεγμένος Δήμαρχος Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης  ανακοινώνοντας μάλιστα και το όνομα του συνδυασμού  (Αστικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης)

Ο επί 7 θητείες εκλεγμένος Δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για την ηγεσία της περιφέρειας Αττικής

Ο σκοπός της υποψηφιότητας μου είπε ο  Γιώργος Ιωακειμίδης είναι να δημιουργήσουμε  ένα συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες των 66 δήμων της περιφέρειας για ένα καλύτερο και πιο φωτεινό αύριο. Και τόνισε πως απευθύνεται και στους 4.000.000 πολίτες που μένουν στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα 

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά.

Πτυχιούχος Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.)

Δημιούργησε δικό του Τεχνικό Γραφείο στο Ρέντη, ασχολήθηκε με μελέτες/κατασκευές και παράλληλα για 15 χρόνια, δίδαξε το μάθημα της «Αντισεισμικής Τεχνολογίας» στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Από το 1994 και μέχρι σήμερα, (2023) υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος οχτώ (8) συνεχόμενες φορές στο αξίωμα του Δημάρχου, αρχικά στο Δήμο Ρέντη και από το 2010 στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστά εκλογής 60% και άνω.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) τη διετία 1998-1999 και για περισσότερα από 20 χρόνια συμμετέχει ως Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των θεσμοθετημένων Επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της ως επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση».

Συμμετείχε επί σειρά ετών στα Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) και υπήρξε μέλος της 4μελούς αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CERM) και του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης.