Διόνυσος: Ξεκάθαρη Κυβερνητική δέσμευση στη Βουλή για τη μη επαναδραστηριοποίηση Λατομείων στο Διόνυσο

Διόνυσος: Ξεκάθαρη Κυβερνητική δέσμευση στη Βουλή για τη μη επαναδραστηριοποίηση Λατομείων στο Διόνυσο
Ξεκάθαρη Κυβερνητική δέσμευση στη Βουλή για τη μη επαναδραστηριοποίηση Λατομείων στο Διόνυσο, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα του έθεσε το ζήτημα των λατομείων που απασχολεί την τοπική κοινωνία του Δήμου Διονύσου.

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου ρώτησε τον υπουργό γιατί δεν πέρασε νομοθετική ρύθμιση που να διασφαλίζει και τυπικά το οριστικό κλείσιμο των λατομείων του Δήμου Διονύσου, ενώ ζήτησε να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι και νομοθετικά θα εξασφαλιστεί ότι δεν θα επιτρέπονται έρευνες ή υλοτόμηση στους ανενεργούς λατομικούς χώρους του Διονύσου.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο υπουργός Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί και δεν συναινεί στην επαναλειτουργία των λατομείων στον Διόνυσο. Τόνισε, επίσης, ότι αυτό απαγορεύεται από το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής και το προεδρικό διάταγμα που διέπει την περιοχή κι ότι ήδη προχωράει η κυβέρνηση  στην αναθεώρηση του προεδρικού διατάγματος και στην επικαιροποίησή του, η ώστε να συνεχιστεί αυτή η απαγόρευση και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι εκτάσεις μόνο για πολιτιστικές, αθλητικές ή αντίστοιχες δράσεις.

Ακόμη ο κ.Σκρέκας ανέφερε ότι ετοιμάζεται η εισαγωγή μεταβατικής διάταξης που θα διασφαλίζει ότι δεν θα επανεκκινήσουν αυτά τα λατομεία αλλά επιπλέον δεν θα επιτρέπεται ούτε η χορήγηση αδειών για έρευνες. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην διασφάλιση του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας του Πεντελικού όρους και συμπορεύεται με  τα αιτήματα της κοινωνίας και του Δήμου Διονύσου.

Δελτία Τύπου22/03/2023