Περιφέρεια Αττικής: Με τη στήριξη της Περιφέρειας η έκθεση «ΑμεΑ – Αναπηρία – Αποκατάσταση» στο Ζάππειο

Περιφέρεια Αττικής: Με τη στήριξη της Περιφέρειας η έκθεση «ΑμεΑ - Αναπηρία – Αποκατάσταση» στο Ζάππειο
Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής η έκθεση «ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση» στο Ζάππειο – Απονομή διακρίσεων σε Παραολυμπιονίκες από τον Περιφερειάρχη

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας μία Περιφέρεια χωρίς αποκλεισμούς με ισότιμες ευκαιρίες και δυνατότητες υψηλής ποιότητας διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρίες»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Ζάππειο η τριήμερη έκθεση “ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση» η οποία πραγματοποιήθηκε με  τη θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και μετείχαν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, το Σωματείο ΠΕΡΠΑΤΩ και ο ΝΑΟ Αθλητικός Ομιλος ΑμεΑ.

Περιφέρεια Αττικής: Με τη στήριξη της Περιφέρειας η έκθεση «ΑμεΑ - Αναπηρία – Αποκατάσταση» στο Ζάππειο

O κ. Πατούλης το Σάββατο 18 Μαρτίου εγκαινίασε την έκθεση και ξεναγήθηκε στα περίπτερα μαζί με τον Γ. Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη, από την υπεύθυνη της διοργάνωσης Αν. Σαλιβέρου.

Χθες Δευτέρα 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της έκθεσης παρουσία του Υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκη τον οποίο ο Περιφερειάρχης κάλεσε για να απονείμουν μαζί τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Χρυσό Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης,  Γ. Καπελλάκη και στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και Χρυσό Παραολυμπιονίκη Μπότσια Γ. Πολυχρονίδη.

Ο κ. Πατούλης τους ευχαρίστησε για όλα όσα έχουν προσφέρει και τους συνεχάρη για τις επιδόσεις τους, επισημαίνοντας πως οι παραολυμπιονίκες μας πολλές φορές έχουν τιμήσει τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και φάρο ελπίδας για τη νεότερη γενιά.

Περιφέρεια Αττικής: Με τη στήριξη της Περιφέρειας η έκθεση «ΑμεΑ - Αναπηρία – Αποκατάσταση» στο Ζάππειο

Παρόντες στην τελετή λήξης των εγκαινίων ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν να αναδειχθεί ένα μήνυμα ελπίδας για τα άτομα με Αναπηρίες καθώς είναι δυνατή η επίτευξη της ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στην καθημερινότητα, καθώς και η πρόσβαση σε μια αξιοπρεπή ζωή με ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους.

Ο Περιφερειάρχης, χαιρετίζοντας τη λήξη της έκθεσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της προόδου που έχει σημειώσει η επιστήμη στους τομείς αποθεραπείας και αποκατάστασης στις σωματικές, νοητικές, πνευματικές ή αισθητηριακές βλάβες των Ατόμων με Αναπηρία και υπογράμμισε τη δύναμη ψυχής των ανθρώπων που διαρκώς καλούνται να κάνουν υπερβάσεις των δυνάμεων  με  “Σθένος,  Επιμονή και Ανθεκτικότητα”.

Περιφέρεια Αττικής: Με τη στήριξη της Περιφέρειας η έκθεση «ΑμεΑ - Αναπηρία – Αποκατάσταση» στο Ζάππειο

Όπως χαρακτηριστικά είπε, “η πρόσβαση και η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία κατέχει κεντρική θέση στην στρατηγική μας. Για μια Περιφέρεια Χωρίς  αποκλεισμούς, όπως υποσχεθήκαμε, και μεταμορφώνουμε κάθε γωνιά της Αττικής, θεωρώντας αυτή τη δέσμευση χρέος μας και Επένδυση στο Κοινό μας Μέλλον”.

Παράλληλα  ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες και τις δράσεις της Περιφέρειας προς όφελος των ατόμων με Αναπηρία, με κέντρα διημέρευσης και υποστηριζόμενης διαβίωσης, παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών, χρηματοδοτήσεις, κλπ.

Ειδική αναφορά έκανε στην υλοποίηση του Παραολυμπιακού  Αθλητικού  Κέντρου  στη Ραφήνα, έργο στο οποίο συνδράμει η Περιφέρεια με 36 εκ. ευρώ,που θα διατεθεί στους αθλητές και τις αθλήτριες με Αναπηρία, της Αττικής και της χώρας μας και  αναμένεται να γαλουχήσει, να εμπνεύσει και να ξεσηκώσει όλο και περισσοτέρους νέους να χτίσουν όνειρα, και να τα κατακτήσουν.

Περιφέρεια Αττικής: Με τη στήριξη της Περιφέρειας η έκθεση «ΑμεΑ - Αναπηρία – Αποκατάσταση» στο Ζάππειο

«Η Αναπηρία είναι Ικανότητα, είναι Δυνατότητα, είναι Πρόκληση, είναι Ευκαιρία. Θυμίζουμε σε όλους ότι η αναπηρία υπήρχε και θα υπάρχει ‘ αυτό που οφείλει να αλλάξει είναι οι νοοτροπίες, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την αναπηρία και οι τρόποι που η επιστήμη και η τεχνολογία συμβάλλουν στην ισότιμη πρόσβαση για όλους. Δηλώνουμε όλοι παρόντες για μια νέα Ελλάδα, χώρα αλληλεγγύης που θα πρωτοστατεί για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ21/3/2023