Περιφέρεια Αττικής: Με χρηματοδότηση 1.34 εκ ευρώ από την Περιφέρεια η κατασκευή νηπιαγωγείου στον δήμο Γαλατσίου

Περιφέρεια Αττικής Με χρηματοδότηση 1.34 εκ ευρώ από την Περιφέρεια η κατασκευή νηπιαγωγείου στον δήμο Γαλατσίου
Με χρηματοδότηση 1.34 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής η κατασκευή νηπιαγωγείου στον δήμο Γαλατσίου

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην εκπαίδευση με νέες σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, ασφαλείς για μαθητές και εκπαιδευτικούς»

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για το 3ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.34 εκ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020) και έχει φορέα υλοποίησης  τις Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ Α.Ε). Ηυπογραφή της ένταξης του σχετικού έργου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας.

Περιφέρεια Αττικής Με χρηματοδότηση 1.34 εκ ευρώ από την Περιφέρεια η κατασκευή νηπιαγωγείου στον δήμο Γαλατσίου

Παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ Θ. Γιάνναρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος ΠΕΔΑ Γ. Μαρκόπουλος, ο Γενικός διευθυντής της ΚΤΥΠ ΑΕ  Θ. Κυριαζόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Συγκεκριμένα, οι εγκαταστάσεις πρόκειται να χτιστούν σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 923 τμ, σε δύο επίπεδα, υπόγειο και ισόγειο και θα περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, ανάπαυσης-ένταξης, χώρους υγιεινής, αλλά και χώρους που θα εξυπηρετούν τις απαραίτητες υποστηρικτικές λειτουργίες. Στο υπόγειο θα υπάρχουν οι βοηθητικοί χώροι.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ανέφερε σχετικά:

« Η Περιφέρεια συμβάλλει με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις για απαραίτητες υποδομές που αφορούν τη σχολική κοινότητα. Βρισκόμαστε στο πλάι των δήμων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, στηρίζοντάς τους έμπρακτα. Αναβαθμίζουμε τις σχολικές υποδομές και προσθέτουμε νέες εγκαταστάσεις. Υπηρετούμε με συνέπεια και σταθερότητα το όραμά μας για μία «πράσινη» Αττική, χτίζουμε μία πιο υγιή Περιφέρεια με πράξεις και όχι με λόγια. Πρόκειται ένα ακόμη επιτυχημένο παράδειγμα της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης με την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Είναι σημαντικό να πω ότι για πρώτη φορά γίνονται τόσα έργα κατασκευής και αναβάθμισης σχολικών υποδομών στην Αττική. Οφείλονται στη μεθοδική και συστηματική δουλειά των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας σε συνεργασία με τα στελέχη της ΚΤΥΠ αλλά και η ενσάρκωση του οράματος της διοίκησης να αναβαθμίσει το επίπεδο των σχολείων στην Αττική.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο που περιγράφηκε, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και σε συνεργασία με τους Δημάρχους της Αττικής που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε περιβαλλοντικά ζητήματα, πραγματοποιούμε τις απαραίτητες κάθε φορά παρεμβάσεις . Στόχος μας να πληρούνται τα κριτήρια της ενεργειακής εξοικονόμησης σε δημόσια κτίρια, με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον. Επιθυμούμε να υλοποιούμε έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και παράλληλα να προσφέρουμε στα παιδιά της Αττικής καλύτερα και ασφαλέστερα σχολεία».

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Θ. Γιάνναρης επισήμανε μεταξύ άλλων:

Με τη συνεχή στήριξη και καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, τη διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, υλοποιούμε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα κατασκευής νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων και αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων σχολείων στην Αττική.

Είμαστε χαρούμενοι για την υπογραφή της πράξης ένταξης του έργου κατασκευής του 3ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου και ασφαλώς με τη συνδρομή του αποτελεσματικού δημάρχου Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλου και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος ΠΕΔΑ, Γ. Μαρκόπουλος ανέφερε:

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής, την ΚΤΥΠ ΑΕ και όλους τους αρμόδιους φορείς που, σε αγαστή συνεργασία , δίνουν πλέον λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του δήμου Γαλατσίου. Με την κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου θα καλυφθεί μια τεράστια ανάγκη για την πόλη μας, τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ8/2/2023