Ιαπωνία:  Ένα γιγάντιο καλαμάρι κατέγραψαν δύτες στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του ιαπωνικού αρχιπελάγους

Ιαπωνία: Ένα γιγάντιο καλαμάρι κατέγραψαν δύτες στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του ιαπωνικού αρχιπελάγους
Ένα γιγάντιο καλαμάρι κατέγραψαν ο Γιοσούκε Τανάκα και η σύζυγός του Μίκι jen στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του ιαπωνικού αρχιπελάγους

Το σπάνιο  γιγάντιο καλαμάρι μήκους 2,5 μέτρων κολυμπούσε ανοιχτά της δυτικής ακτής του ιαπωνικού αρχιπελάγους και το ζευγάρι δυτών κατέγραψαν με την κάμερα τους .

Ο Γιοσούκε Τανάκα και η σύζυγός του Μίκι, εκπαιδευτές καταδύσεων στην Τογιούκα, στον νομό Χιόγκο, στη δυτική Ιαπωνία, ειδοποιήθηκαν από πωλητή ειδών αλιείας, που είχε δει το γιγάντιο καλαμάρι κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας σε έναν κόλπο, και αναχώρησαν με σκάφος για να το βρουν κοντά σε βραχώδη ακτή.

Ιαπωνία:  Ένα γιγάντιο καλαμάρι κατέγραψαν δύτες στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του ιαπωνικού αρχιπελάγους

Το καλαμάρι φαινόταν αδύναμο και το δέρμα του έδειχνε να ξεφλουδίζει σε κάποια σημεία, παρατήρησε ο Τανάκα  «Ήταν εκεί, ένα τεράστιο καλαμάρι. (…) Δεν είχε την ευκινησία πολλών ψαριών και θαλασσίων πλασμάτων. (…)Τα πλοκάμια του και τα πτερύγιά του κινούνταν πολύ αργά».

Το μέγεθος του καλαμαριού και τα τεράστια μάτια του ήταν συγκλονιστικά και ο Τανάκα είπε ότι βλέποντάς το φαντάστηκε πόσο δυνατό πρέπει να είναι ένα καλαμάρι για να επιτεθεί σε μια φάλαινα «Μπορούσα να δω τα πλοκάμια του να κινούνται. Σκέφτηκα ότι θα ήταν επικίνδυνο να σε πιάσει και να σε παρασύρει» αυτό το πλάσμα, συνέχισε.

Είναι γνωστό ότι γιγάντια καλαμάρια ζουν κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας και μερικές φορές κάποια ξεβράζονται στις ακτές της, αλλά είναι πολύ σπάνιο να μπορέσει να τα δει κανείς να κολυμπούν στην θάλασσα «Ήταν συναρπαστικό. Νομίζω ότι λίγα πράγματα είναι πιο σπάνια» από αυτό το θέαμα, είπε ο Τανάκα και συμπλήρωσε: «Ακούω ότι δεν γνωρίζουμε πολλά γι’αυτό το πλάσμα. Θα ήμουν ευτυχής αν αυτό μας βοηθούσε να μάθουμε περισσότερα».