Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση 4 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Περιστερίου

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση 4 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Περιστερίου
Παράδοση 4 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων, 550 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης και κομπόστ από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Περιστερίου

Γ. Πατούλης: «Με σύγχρονα εργαλεία ενισχύουμε το σημαντικό έργο που κάνει ο Δήμος Περιστερίου στον τομέα της ανακύκλωσης. Δήμοι και Περιφέρεια είμαστε μαζί για μία «πράσινη» Αττική»

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση 4 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Περιστερίου

Με την παράδοση στον Δήμο Περιστερίου, 4 απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων, 550 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης και παλετών κομπόστ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής. Τον εξοπλισμό παρέλαβε από τον Περιφερειάρχη Αττικής, ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Μ Τσιώτα.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραδίδοντας τον εξοπλισμό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Χαιρόμαστε που σε αυτόν τον πολύ σημαντικό, μεγάλο και ιστορικό δήμο του Περιστερίου, με έναν άξιο δήμαρχο τον Ανδρέα τον Παχατουρίδη έχει σημειωθεί τόσο σημαντική πρόοδος και στη διαδικασία διαχείρισης τών βιοαποβλήτων. Ήδη πριν από ενάμιση χρόνο είχαμε παραδώσει 4 απορριμματοφόρα  τα οποία με την καθοδήγηση της Αντιδημάρχου κας Τσιώτα και με τις οδηγίες του Ανδρέα «έπιασαν τόπο» με πολύ καλά αποτελέσματα. Σήμερα παραδίδουμε άλλα τέσσερα απορριμματοφόρα και 550 καφέ κάδους, προκειμένου να διευκολύνουμε περαιτέρω το Περιστέρι στο έργο που κάνει στον τομέα της ανακύκλωσης, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία. Είμαστε βέβαιοι ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα ζηλευτό επίπεδο ευγενούς άμιλλας μεταξύ των δήμων της Αττικής. Θέλω να συγχαρώ πραγματικά το δήμαρχο τον Ανδρέα Παχατουρίδη, την κα Τσιώτα και όλο το επιτελείο τους για το έργο τους. Η ανακύκλωση δεν είναι κάτι αόριστο, είναι τρόπος ζωής προκειμένου να γίνει η καθημερινότητα μας καλύτερη αλλά και να παραδώσουμε ένα καλύτερο και υγιέστερο περιβάλλον στα παιδιά μας. Είμαι αισιόδοξος ότι με τέτοιες προσπάθειες όπως αυτή που γίνεται στο δήμο Περιστερίου η Αττική μας θα γίνει πολύ σύντομα, Πράσινη περιφέρεια- Πρότυπο στη Χώρα».

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση 4 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης δήλωσε:

«Για να λειτουργήσουμε τον καφέ κάδο με το σωστό τρόπο, βοήθησε ο Περιφερειάρχης ο κ.  Πατούλης. Δημόσια θέλω να τον ευχαριστήσω καθώς χωρίς την σημαντική βοήθειά του δεν θα είχαμε πετύχει αυτά που έχουμε πετύχει. Ευχαριστούμε πολύ».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου Μ. Τσιώτα επισήμανε τα εξής:

«Είναι μία από τις πιο όμορφες στιγμές που ζούμε εδώ στο δήμο Περιστερίου γιατί είναι μία από τις στιγμές που οδηγεί την πόλη μας στο μέλλον. Πιστεύουμε απόλυτα ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πρωτίστης σημασίας για το μέλλον και για το περιβάλλον, όχι μόνο της πόλης αλλά γενικά τις χώρας. Σε αυτό λοιπόν πάνω, θέλω να πω ότι ευγνωμονούμε τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Αττικής γιατί η συνεργασία μας και η βοήθεια που έχουμε από την Περιφέρεια και προσωπικά από τον Γιώργο τον Πατούλη μας έχει οδηγήσει στο γεγονός σήμερα, για κάποιους μήνες ως την άνοιξη δηλαδή, να έχουμε σχεδιασμό στο 100% της πόλης του Περιστερίου που δεν είναι μία μικρή πόλη, να έχουμε απλώσει τον καφέ κάδο αλλά και να τον λειτουργούμε με ένα σωστό τρόπο’ έχει σημασία και αυτό.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ8/9/2022