ΣΠΑΠ: O Πρόεδρος συμμετείχε στη Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων

ΣΠΑΠ: O Πρόεδρος συμμετείχε στη Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων
O Πρόεδρος συμμετείχε στη Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων

O Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στη Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων με θέμα την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων για τη θερινή περίοδο.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, που διεξήχθη υπό τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Μαυραγάνη, έγινε πλήρης ενημέρωση για τα μέτρα ετοιμότητας που έχει λάβει και υλοποιεί ο Δήμος. Ο Αντιδήμαρχος τόνισε επίσης πως η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και παραμένουν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης στην καταστολή δασικών πυρκαγιών επί 24ώρης βάσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβασητου, ενημέρωσε για τις προληπτικές δράσεις και ενέργειες που κάνει φέτος ο ΣΠΑΠ στο Πεντελικό και στα όρια των Δήμων – Μελών του καθώς και για τα μέτρα που έχει λάβει προκειμένου να είναι έτοιμος να επέμβει και να αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες πυρκαγιές κατά τη φετινή θερινή περίοδο. Ο ΣΠΑΠ όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Τόνισε μεταξύ άλλων, ότι φέτος απαιτείται ακόμα καλύτερη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για αποτελεσματίκοτερη αντιμετώπιση των ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων, γιατί η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, λόγω της κλιματικής αλλαγής και των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα.

Τέλος αφού ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Μαυραγάνη για την εξαιρετική συνεργασία ,υπογράμμισε την διαχρονικά άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ με όλους τους Δήμους-Μέλη, την Περιφέρεια Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα τους Εθελοντές και όλους τους συναρμόδιους φορείς και τόνισε πως είναι βέβαιος ότι θα υπάρχεικαι φέτος αυτή η στενή συνεργασία  για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων που θα προκύψουν κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Δελτίο Τύπου Νέα Πεντέλη, 22 Ιουνίου 2022