Περιφέρεια Αττικής:  Ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου ενεργειακού στεγάστρου στο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παλλήνης με χρηματοδότηση της περιφέρειας

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις πατώντας στο παρακάτω link:
Με χρηματοδότηση 870 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου ενεργειακού στεγάστρου στο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παλλήνης

Γ. Πατούλης: « Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε έργο που προάγει την άθληση και την υγεία και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών»

Το πράσινο φώς για την αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δ.Ε. Παλλήνης και τη δυνατότητα να λειτουργεί με ασφάλεια καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου δόθηκε, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Παλλήνης Αθ. Ζούτσο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινού.

Περιφέρεια Αττικής:  Ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου ενεργειακού στεγάστρου στο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παλλήνης με χρηματοδότηση της περιφέρειας

Το έργο, προϋπολογισμού 870.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορά την κατασκευή ανοιγόμενου στεγάστρου για  ενεργειακή αυτονομία και αντιανεμική προστασία, καθώς επίσης και τη συνολική βελτίωση των υποδομών της πισίνας και των 3 βοηθητικών εγκαταστάσεων περιμετρικά αυτής, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου και τη λειτουργία του όλο το χρόνο.

Στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

– Εγκατάσταση ανοιγόμενου σκεπάστρου πισίνας αποτελούμενο από αλουμινένιο προφίλ, επενδεδυμένα με πολυκαρμπονικά φύλλα, καθώς και ράγες/οδηγούς, οι οποίες καθιστούν δυνατή την αγκίστρωση του σκεπάστρου και την κίνηση των τηλεσκοπικών συρόμενων τμημάτων.

– Δημιουργία νέου κλειστού στεγασμένου διαδρόμου, που θα ενοποιεί λειτουργικά τους χώρους των αποδυτηρίων και της πισίνας.

– Κατασκευή μεταλλικών φορέων έδρασης από σκυρόδεμα για τη στήριξη του νέου κελύφους.

– Τοποθέτηση συστήματος υαλοπετασμάτων, στο πνεύμα των ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων, της ενεργειακής απόδοσης και την βιώσιμης ανάπτυξης που βοηθούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους αθλητικούς χώρους.

Περιφέρεια Αττικής:  Ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου ενεργειακού στεγάστρου στο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παλλήνης με χρηματοδότηση της περιφέρειας

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

« Είναι μια σημαντική μέρα, κατά την οποία μαζί με τον Αθανάσιο Ζούτσο υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή ενός σύγχρονου στεγάστρου στο μέχρι τώρα ανοιχτό Κολυμβητήριο Παλλήνης. Ένα έργο, που εντάσσεται στην ευρύτερη συνεργασία που έχουμε με τον έμπειρο Δήμαρχο, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο Δήμο Παλλήνης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την εξαιρετική μας συνεργασία μέχρι σήμερα και να τον διαβεβαιώσω ότι, ασφαλώς, αυτό δεν θα είναι το τελευταίο έργο που πραγματοποιούμε, αλλά θα έχουμε και συνέχεια με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση και άλλων έργων».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Παλλήνης τόνισε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη για την έγκριση της χρηματοδότησης για την κατασκευή του Ανοιγόμενου Ενεργειακού Στεγάστρου του Κολυμβητηρίου Παλλήνης. Είναι ένα έργο πρωτοπόρο και θα μας επιτρέψει να λειτουργούμε το Κολυμβητήριο, όλο το χρόνο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την άριστη συνεργασία και τη βοήθεια που έχουμε ως Δήμος Παλλήνης, από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη προσωπικά, για τη χρηματοδότηση των έργων που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και υπό άλλες συνθήκες, δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου29/5/2022