Πεντέλη: «Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού Μελισσίων» Εκφράζουμε την αντίθεσή μας και την έντονη ανησυχία μας για την απόφαση αναστολής εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

3ου Δημοτικού Μελισσίων
 «Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού Μελισσίων» Εκφράζουμε την αντίθεσή μας και την έντονη ανησυχία μας για την απόφαση αναστολής εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού Μελισσίων εκφράζει την  δυσάρεστη έκπληξη των  Γονέων όταν  ενημερωθήκαν για την αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Υγείας να αναστείλει τις εφημερίες του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αρχικά για έξι εβδομάδες και με απροσδιόριστο μελλοντικό πλάνο για το συγκεκριμένο θέμα, με σκοπό την μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

3ου Δημοτικού Μελισσίων
Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Με δυσάρεστη έκπληξη ενημερωθήκαμε για την αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Υγείας να αναστείλει τις εφημερίες του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αρχικά για έξι εβδομάδες και με απροσδιόριστο μελλοντικό πλάνο για το συγκεκριμένο θέμα, με σκοπό την μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών. Η απόφαση αυτή μας προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό, καθότι, ως γνωστόν, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αποτελεί μια κομβικά σημαντική δομή υγείας για τα παιδιά, τόσο της περιοχής μας, για όλον τον Βόρειο Τομέα Αττικής, αλλά και γενικότερα. Σημειώνουμε ότι το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εφημερεύει Δευτέρα και Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή σε 24ωρη βάση, και κάθε μέρα μέχρι το μεσημέρι. Είναι ένα από τα μόλις τρία δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής και εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Βορείου Τομέα Αττικής, την Ανατολική Περιφέρεια Αττικής, αλλά και περιστατικά από όλη την επικράτεια.

Ήδη λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, χωρίς όμως να παρακωλύεται η λειτουργία του νοσοκομείου.

Εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας, σε μια περίοδο που η θωράκιση της δημόσιας υγείας αποτελεί το κύριο μέλημα:

-Εκφράζουμε την αντίθεσή μας και την έντονη ανησυχία μας για την απόφαση αναστολής εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

-Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα και τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

-Εμπιστευόμαστε τους φορείς Δημόσιας Υγείας και ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει και να ανακαλέσει άμεσα την συγκεκριμένη απόφαση, ούτως ώστε να συνεχιστεί η ανεμπόδιστη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για την εξασφάλιση της υγείας των παιδιών μας.

-Στηρίζουμε την προσπάθεια των φορέων δημόσιας υγείας για εμβολιασμό του πληθυσμού και ζητούμε να βρεθούν άμεσες λύσεις από άλλες δομές υγείας, ωστέ να μην υποβαθμιστεί  ο σημαντικότατος ρόλος του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για την υγεία των παιδιών μας!

Τα μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Μελισσίων»