Πεντέλη: Περιστατικό με εξωσχολικούς στο Κρυστάλλειο Δημοτικό, πυροδότησε ένταση μεταξύ  αντιδημάρχου και του Σύλλογο Γονέων

Πεντέλη: Περιστατικό με εξωσχολικούς στο Κρυστάλλειο Δημοτικό, πυροδότησε ένταση μεταξύ  αντιδημάρχου και του Συλλόγου Γονέων

Περιστατικό με εξωσχολικούς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης Κρυστάλλειο πυροδότησε ένταση μεταξύ  της αντιδημάρχου Δ. Κ Πεντέλης και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Όλα ξεκίνησαν στις 9 Μαΐου το πρωί όταν  εξωσχολικοί μπήκαν στον χώρο του σχολείου και πέταξαν πέτρες από το ανοιχτό παράθυρο αίθουσας του ισογείου. Εκείνη την ώρα τα παιδιά στην αίθουσα έκαναν μάθημα με την δασκάλα τους, όμως ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιο παιδί ή δασκάλα.

Η διευθύντρια  του σχολείου έστειλε αρχικά ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στους γονείς του σχολείου, όπου ενημέρωνε:

«Σας ενημερώνουμε πως έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες προς τους αντίστοιχους φορείς για την πρόληψη και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».

Όμως μητέρα μαθητή «υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία» ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα του Δήμου στα Μελίσσια το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα με την υπόσχεση για συνεχής προληπτική επιτήρηση του σχολείου με περιπολικό. Η μητέρα αμέσως μετά ενημέρωσε το σχολείο για την ενέργειά της αυτή και η Διευθύντρια απέστειλε νέο μήνυμα στους γονείς για να τους ενημερώσει για το γεγονός.

Πεντέλη: Περιστατικό με εξωσχολικούς στο Κρυστάλλειο Δημοτικό, πυροδότησε ένταση μεταξύ  αντιδημάρχου και του Σύλλογο Γονέων

Την Δευτέρα 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική συνάντηση  που κάλεσε η Διευθύντρια του σχολείου καλώντας τον Σύλλογο Γονέων και την αντιδήμαρχο Πεντέλης Άντα Μπούσουλα με κύριο θέμα την ασφάλεια του σχολείου και των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί επανέλαβαν το αίτημά τους προς τον δήμο για τοποθέτηση σχολικού φύλακα ή επιστάτη για τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Η ένταση προκλήθηκε όταν  Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του σχολείου αλλά και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου, πήρε τον λόγο και τόνισε:

«Η Ένωση Γονέων από τον περασμένο φθινόπωρο, είχε προτείνει τρία ενεργά προγράμματα ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) για επιχορηγούμενη πρόσληψη ανέργων που θα μπορούσαν να διατεθούν στα σχολεία με διάφορες ειδικότητες αλλά και ότι από τις αρχές του χρόνου έχει ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να συμπεριλάβει και το δήμο Πεντέλης στην τοποθέτηση σχολικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής. Τίποτα, όμως, από τα παραπάνω δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι στιγμής.»

Η Αντιδήμαρχος Δ.Κ Πεντέλης Άντα Μπούσουλα όταν πήρε με την σειρά της τον λόγο αμφισβήτησε τη σοβαρότητα των προτάσεων που αναφέρθηκαν αλλά και όπως αναφέρουν γονείς κράτησε ειρωνική στάση προς τους ιδίους και τους εκπαιδευτικούς που υποστήριζαν την λύση του φύλακα.

Πεντέλη: Περιστατικό με εξωσχολικούς στο Κρυστάλλειο Δημοτικό, πυροδότησε ένταση μεταξύ  αντιδημάρχου και του Σύλλογο Γονέων

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Κρυστάλλειου Δημοτικού Πεντέλης με τίτλο  «Κουνώντας το δάχτυλο…» αναφέρεται:

Το λιγότερο ενδιαφέρουσα αν όχι αποκαλυπτική μπορούμε να αποκαλέσουμε την συζήτηση – ενημέρωση όπου προσκληθήκαμε από τη διεύθυνση του σχολείου μας την Δευτέρα 15/5/2023.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων ήμασταν ο πρόεδρος, Μιχάλης Πρωτολάτης, η αντιπρόεδρος, Τατιάνα Παπαστεφάνου και ο γραμματέας, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος. Από το δήμο ήταν η αντιδήμαρχος ΔΚ Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α’βάθμιας εκπαίδευσης, Αιμιλία Λεονταρίτου, ενώ από τους εκπαιδευτικούς, πέραν της διευθύντριας Ελένης Πλέστη, ήταν και η πλειονότητα του Συλλόγου Διδασκόντων, 25-30 δασκάλες και δάσκαλοι.

Η ενημέρωση αφορούσε ένα επικίνδυνο συμβάν της προηγούμενης εβδομάδας, με ρίψη πετρών εντός αίθουσας εν ώρα λειτουργίας από γυμνασιόπαιδα που είχαν μπει κρυφά στο προαύλιο και το αίτημα των εκπαιδευτικών προς το δήμο ήταν για τις επόμενες 15 μέρες μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, να διατεθεί κάποιο άτομο ως σχολικός φύλακας/επιστάτης για τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό.

Μιλώντας και ως πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του δήμου Πεντέλης, ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος επεσήμανε ότι από τον περασμένο φθινόπωρο, σε συνάντηση με τη δήμαρχο, η Ένωση Γονέων είχε προτείνει 3 ενεργά προγράμματα ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) για επιχορηγούμενη πρόσληψη ανέργων που θα μπορούσαν να διατεθούν στα σχολεία με διάφορες ειδικότητες, όπως άλλωστε έκαναν και γειτονικοί δήμοι αλλά και ο δικός μας παλιότερα, ωστόσο μέχρι σήμερα κανένα δεν αξιοποιήθηκε στον δικό μας δήμο.

Παράλληλα, από τις αρχές του χρόνου, η Ένωση Γονέων απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας να συμπεριλάβει και το δήμο Πεντέλης στην τοποθέτηση σχολικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα γυμνάσια και λύκεια μας, όπως σε όλους τους υπόλοιπους δήμους του βορείου τομέα της Αθήνας. Δυστυχώς, ούτε αυτό ικανοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, συχνά επισκέπτεται το δήμο μας για εκδηλώσεις και βραβεύσεις και ελπίζαμε ότι θα της το υπενθύμιζε και η δήμαρχος.

Ευτυχώς, όπως ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Πεντέλης, Μιχάλης Πρωτολάτης, ήδη έχουν επιληφθεί επιπλέον τόσο ο ειδικός εκπαιδευτικός του τμήματος ένταξης του σχολείου μας, όσο και η διεύθυνση του Γυμνασίου Πεντέλης με στόχο να αποφευχθεί οποιοδήποτε παρόμοιο συμβάν στο μέλλον. Η αναγκαιότητα όμως ενός σχολικού φύλακα, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, παραμένει όπως τόνισαν και οι εκπαιδευτικοί.

Εκεί παρενέβη …«καταλυτικά» η αντιδήμαρχος, Άντα Μπούσουλα αμφισβητώντας την …σοβαρότητα και …συνεκτικότητα της πρότασης. Άλλωστε η ίδια δεν θεωρεί λύση την παρουσία φύλακα, γιατί το «κακό» παιδί δεν αποτρέπεται και «όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, να βάλει το μυαλό του να δουλέψει…». Οι 8 ώρες (08:00-16:00) που αρχικά ζήτησαν οι δάσκαλοι είπε ότι είναι πολλές. Χαρακτηριστικά είπε «ούτε εσείς δουλεύετε 8ωρο…» και στις διαμαρτυρίες τους, όρθια και με δεικτικό ύφος τους έλεγε «…να κάνετε ησυχία. Αν δεν μπορείτε να κάνετε ησυχία, πως θα μάθετε στα παιδιά να κάνουν??…», με αποκορύφωμα, απευθυνόμενη πλέον προς το Σύλλογο Γονέων, «θα μπορούσε πχ κάθε μέλος του Συλλόγου να κάνει 2 ώρες βάρδια την ημέρα…»!! Τότε πλέον φοβούμενοι ότι θα μας βάλει και «τιμωρία στη γωνία», που τολμήσαμε να υποστηρίξουμε το αίτημα των δασκάλων των παιδιών μας για την ασφάλεια όλων, αποχωρήσαμε εν μέσω διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών από τους εκπαιδευτικούς προς την εκπρόσωπο του δήμου…

Αποκαλυπτική αν όχι σοκαριστική λοιπόν, η αλαζονική στάση και αντιμετώπιση που επεφύλαξε η δημοτική αρχή για ένα θέμα που «ευτυχώς» προέκυψε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και απ΄ ότι φαίνεται το μόνο που θα γίνει είναι … υπομονή και προσευχή.

Οι θέσεις και τα αξιώματα οφείλουν να υπηρετούν τον δημότη και όχι το αντίστροφο. Πόσο μάλλον να τον προσβάλλουν ή να του κουνάνε το δάχτυλο…

ΥΓ. Το γεγονός ότι ενημερώθηκαν επίσημα από το σχολείο με ευχαριστήριο email όλοι οι γονείς για την «παρέμβαση» γονέα και υποψηφίας στις βουλευτικές εκλογές, ώστε να ανταποκριθεί η αστυνομία στο συμβάν, το αφήνουμε στην κρίση του καθενός…

 

 

Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Υπεύθυνη για την Δ.Ε Πεντέλης Μπούσουλα Άντα  σε ανακοίνωση της τονίζει:

«Στην Αυτοδιοικητική  Διαδρομή μου έχω επιλέξει να είμαι  αποτελεσματική με γνώμονα το έργο και την αλήθεια »

Απαντώντας σε δημοσίευμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του  «Κρυστάλλειου »Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης θα ήθελα να εκθέσω τα παρακάτω.

Την Δευτέρα 15/5/2023 μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας παρευρέθηκα μαζί με την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στο «Κρυστάλλειο» Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης προκειμένου να ενημερωθούμε για το περιστατικό ρίψης  πετρών εντός αίθουσας εν ώρα λειτουργίας του σχολείου και να συζητήσουμε την αντιμετώπιση πιθανού παρόμοιου επόμενου συμβάντος.

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας όπως μας ενημέρωσαν ανησυχούν ευλόγως γιατί γνωρίζουν ότι ο έφηβος με την «επιθετική » συμπεριφορά που προκάλεσε αυτό το συμβάν  είναι μαθητής του Γυμνασίου Πεντέλης και θεωρούν , προφανώς επειδή γνωρίζουν , ότι μπορεί να το επαναλάβει .

 Η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής μας ενημέρωσε ότι άμεσα ανταποκρινόμενη μετά το συμβάν πρότεινε στην εκπαιδευτική κοινότητα του «Κρυστάλλειου »Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης προστατευτική υποδομή για την προστασία των μαθητών από επόμενο παρόμοιο συμβάν , πρόταση η οποία απορρίφθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Κατά τη συζήτηση προτάθηκε από τη σχολική κοινότητα και τα μέλη του συλλόγου γονέων ένας υπάλληλος από την υπηρεσία καθαριότητας να φυλάει το σχολικό χώρο. Αντιλαμβανόμενη ότι δεν γνωρίζουν τη δημόσια διοίκηση τους εξήγησα ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ωράριο εργασίας όπως και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Επιπρόσθετα τους επισήμανα ότι οι κτιριακές υποδομές του σχολείου έχουν τέτοια διάταξη πού ένας…. φύλακας δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ταυτόχρονα περιμετρικά όλο τον αύλειο σχολικό χώρο καθώς το σχολείο γειτνιάζει με ελεύθερους χώρους.

Κλείνοντας το θέμα για την αντιμετώπιση επόμενου συμβάντος ζήτησα από τη σχολική κοινότητα μία πιο συγκεκριμένη πρόταση και ένα πιο συνεκτικό χρόνο φύλαξης του σχολείου προκειμένου να δώσουμε λύση τόσο εγώ ως Αντιδήμαρχος υπεύθυνη για την Δ.Ε. Πεντέλης όσο και η Πρόεδρος  της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Επιπλέον σε όσα αναφέρει το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων στο δημοσίευμα ενημερώνω :
  1. Ο Δήμος Πεντέλης διαθέτει ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό στη δομή του Κοινωνικού Κέντρου και Δομή  Ψυχικής Υγείας δωρεάν για κάθε συμπολίτη μας . Οι δομές αυτές ανά πάσα στιγμή είναι  στη διάθεση  της σχολικής κοινότητας και κάθε οικογένειας .
  2. Ο ορισμός της λέξης «κακός» υπάρχει στο λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας.
  3. Έχω υπάρξει μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και με άλλους γονείς με προθυμία και εθελοντισμό έχουμε φυλάξει το σχολείο μας για την αποτροπή καταλήψεων και καταστροφών στο σχολικό χώρο.

Σε ότι με αφορά τα τελευταία 13 χρόνια που εκλέγομαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχω διατελέσει Πρόεδρος  Σχολικής Επιτροπής , Αντιδήμαρχος Παιδείας , Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Όλα αυτά τα χρόνια ανάλογα με τις αρμοδιότητες μου υπηρετώ  απρόσκοπτα την σχολική κοινότητα με έργο αποτυπωμένο στο Δήμο Πεντέλης  και στη σχολική κοινότητα . Έργα που αφορούν την αναβάθμιση των κτιριακών και τεχνολογικών υποδομών των σχολείων μας  , δημιουργικές δράσεις για τους μαθητές αλλά και πολεοδομικές παρεμβάσεις για την εξασφάλιση γης για τη δημιουργία νέων σχολείων.

Στην Αυτοδιοικητική  Διαδρομή μου έχω επιλέξει να είμαι  αποτελεσματική με γνώμονα το έργο και την αλήθεια

Η Δημοτική Αρχή έχει πρόταση για την αντιμετώπιση του θέματος .

Ευχαριστώ την Διευθύντρια του  «Κρυστάλλειου » Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για τη συνεργασία.

 

 

O Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του σχολείου αλλά και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου μίλησε αποκλειστικά στο edisorama.gr :

Αντί να ασχοληθούμε με ένα ζήτημα ασφαλείας του σχολείου, των παιδιών και των δάσκαλων τους , φτάσαμε να μιλάμε για την απαξιωτική συμπεριφορά της Αντιδημάρχου προς τους γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολειού.

Η αδιαφορία του Δήμου φέρνει αυτά τα περιστατικά. Η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι παντού αλλά και δεν είναι η δουλειά  της αυτή .

Θα πρέπει να θυμούνται οι αιρετοί και όσοι αναλαμβάνουν θέσεις διοίκησης πως η θέση υπηρετεί τον πολίτη όχι ο πολίτης την θέση.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα edisorama.gr , συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο