Συνέντευξη Ιατρικού προσωπικού κατά της αιφνιδιαστικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας  να μετατρέψει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο

Συνέντευξη Ιατρικού προσωπικού κατά της αιφνιδιαστικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας να μετατρέψει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο

Το Υπουργείο Υγείας με αιφνιδιαστική απόφαση του στις 6/1/22 αναστέλλει τις καθημερινές  και τις εικοσιτετράωρες εφημερίες παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης  από 10/1/22 και μετατρέπει το Νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο για ένα μήνα.

Παράλληλα  άνοιξαν ξανά τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών από την επέλαση της Όμικρον. Συγκεκριμένα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στα παιδιά από την έναρξη της πανδημίας και με κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στον παιδιατρικό πληθυσμό στο νομό Αττικής.

Το edisorama. gr   και ο Ηλίας Τσουχνικάς βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και συνομίλησε με τους εργαζόμενους και Γιατρούς  του Νοσοκομείου που αγωνιούν λέγοντας πως η απόφαση να ανασταλούν οι καθημερινές  και οι εικοσιτετράωρες εφημερίες διακόπτει  την λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και με τη  μετατροπή τους σε κέντρο εμβολιασμού θα φέρει τεράστια υποβάθμιση καθώς  και δυσκολία άφιξης των παιδιατρικών περιστατικών που μπορεί να χρήζουν τριτοβάθμιας νοσηλείας.

Εκ μέρους του Ιατρικού προσωπικού, μάς μίλησε στο e- radio edisorama ο Κωνσταντίνος Παπατζήμας Διευθυντής παιδίατρος ΕΣΥ  του  Παίδων Πεντέλης.

Η απόφαση  αυτή θα φέρει τεράστια υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης, θα  επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση των νοσοκομείων ενώ θα αυξήσει τις ήδη αυξημένες αναμονές των ΤΕΠ των δυο Παίδων του κέντρου έως και 8 ώρες . Παιδιά με χρόνια νοσήματα θα πρέπει να αλλάξουν ξαφνικά νοσοκομείο και ταυτόχρονα η εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών  να βρίσκεται στον αέρα  και  με το προσωπικό του νοσοκομείου να πρέπει να μετακινηθεί. .

Την αγωνία  του Ιατρικού προσωπικού, μάς μετέφερε και η  Μερμίρη Δέσποινα   Διευθυντήρια παιδίατρος ΕΣΥ  του  Παίδων Πεντέλης.

 

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στα παιδιατρικά νοσοκομεία έρχονται «καθημερινά αντιμέτωποι με εκατοντάδες περιστατικά στα επείγοντα, με την προσέλευση τους τελευταίους μήνες να έχει εκτοξευθεί και την αναμονή να φτάνει αρκετές φορές έως και τις 8 ώρες. Η υποστελέχωση των νοσοκομείων από προσωπικό όλων των ειδικοτήτων οδηγεί σε τεράστια εξάντληση που εντάθηκε εν μέσω πανδημίας.

Παράλληλα μας μίλησε η Κωνσταντίνα Μητρομάρα  παιδίατρος επιμελήτρια Β του Νοσοκομείου  Παίδων Πεντέλης.

Η απόφαση να διακοπεί η λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών για τη μετατροπή τους σε κέντρο εμβολιασμού σημαίνει υποβάθμιση του Νοσοκομείου  από τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.