Μήνυμα Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μαρούσι:  Μήνυμα Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Μήνυμα Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για τη Προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου και εκπαιδευτικός φιλόλογος, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με τη σκιά της πανδημίας να απομακρύνεται σταδιακά, επιτρέποντας σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς να αισιοδοξούν ότι η μαθητική ζωή θα επανέλθει στους γνώριμους ρυθμούς της. Για δυο χρονιές τα παιδιά κλήθηκαν να διαχειριστούν δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες διδασκαλίας.

Οπλίστηκαν με υπομονή και υπευθυνότητα σε αυτή τη δύσκολη μαθητική διαδρομή, ώστε η πανδημία να μην αναστείλει την πορεία τους προς τη γνώση, την εκπλήρωση των στόχων τους, την απόκτηση νέων εμπειριών και δεξιοτήτων. Επιστρέφοντας στις σχολικές αίθουσες με δίψα για μάθηση, και πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητές τους, τα παιδιά ας προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν κάθε ερέθισμα, κάθε εφόδιο που τους προσφέρει το σχολείο τους.

Οι γονείς, οι δικοί τους άνθρωποι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους βρίσκονται στο πλευρό τους για κάθε στήριξη, καθοδήγηση, βοήθεια και ενθάρρυνση. Από την πλευρά μας, ως Όμιλος που προάγουμε τις παιδαγωγικές αξίες, μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, προσφέρουμε στα παιδιά τις δυνατότητες να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, να αναπτύξουν πολύπλευρα την προσωπικότητά τους. Υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική τους προσπάθεια, τα βοηθούμε να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Είμαι βέβαιη ότι επιδεικνύοντας όλοι τη δέουσα πειθαρχία και συνέπεια, με πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και αλληλοβοήθειας, η φετινή χρονιά θα κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά προσφέροντας στους μαθητές νέες εμπειρίες και πολύτιμα γνωστικά εφόδια. Εφόδια για να προχωρήσουν τη ζωή τους, χτίζοντας εδώ, στον τόπο τους, ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την πατρίδα τους.

Αυτό αποτελεί καθήκον όλων μας. Καλή αρχή και δημιουργική σχολική χρονιά»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 13 Σεπτεμβρίου 2021