Μήνυμα Προέδρου Δικτύου SDG 17 Greece για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης

Μήνυμα Προέδρου Δικτύου SDG 17 Greece για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης

Μήνυμα Προέδρου Δικτύου SDG 17 Greece για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης

Μ. Σταυράκη Πατούλη : «Πρώτοι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να γίνουμε η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Μπορούμε να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, για να διατηρήσουμε τον πλανήτη μας φιλόξενο για τον άνθρωπο»

Με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, απευθύνει μήνυμα ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον αλλα και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σας παραθέτουμε το μήνυμα της Προέδρου Μ. Σταυράκη Πατούλη:

 «Το 2021, η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης σημαδεύεται από πολλές κρίσεις, τόσο ανθρωπογενείς όσο και φυσικές καταστροφές. Τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα μας έχουμε γίνει μάρτυρες σειράς καταστροφικών δασικών πυρκαγιών, πρωτοφανούς έντασης, που έχουν αφήσει πίσω τους εκατοντάδες άστεγους συμπολίτες μας και μια ασύλληπτη οικολογική καταστροφή με βαρύ περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα στις περιοχές που επλήγησαν.

Ανάλογες δασικές πυρκαγιές στη Μεσόγειο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη καταγράφουν το 2021 ως μια από τις χειρότερες χρονιές εδώ και δεκαετίες. Από την άλλη πλευρά, η πτώση του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, ο τραγικός σεισμός στην Αϊτή, οι συνθήκες πολιτικής αστάθειας που επικρατούν σε πολλές γωνιές του πλανήτη συνθέτουν έναν μακρύ κατάλογο κρίσεων και ανθρωπιστικών γεγονότων που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα.

Δεν είμαστε και πολύ μακριά από το να θεωρούμε ότι η έννοια της ασφάλειας του σπιτιού μας, του τόπου μας όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, έχει διαρραγεί. Το κάλεσμα για την προστασία, την υπεράσπιση και τη διάσωση της ζωής μέσω αποφασιστικής πολιτικής δράσης είναι παγκόσμιο. Πολίτες και συλλογικότητες σε κάθε γωνιά του πλανήτη οφείλουμε να συστρατευτούμε, να αναλάβουμε αποφασιστική δράση και να κάνουμε θαρραλέα βήματα για την ανακούφιση των θυμάτων των ανθρωπιστικών κρίσεων, των πληγέντων των φυσικών καταστροφών που αντιμετωπίζουν, επίσης, τον κίνδυνο να βιώσουν και μια ανθρωπιστική κρίση, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την προστασία των κοινωνιών μας από τον παγκόσμιο αντίκτυπο της πανδημίας.

Το Δίκτυο SDG 17 Greece για την προώθηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο των αρχών που υπηρετεί, συντονίζει σε επίπεδο ελληνικής αυτοδιοίκησης, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής προσφοράς, δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξη προς τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τον πόνο και την απόγνωση μετά από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας αλλά και χορηγών στο κάλεσμά μας για τη συγκέντρωση μέχρι την Παρασκευή 20 Αυγούστου ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις φωτιές, είναι παραπάνω από συγκινητική και τους ευχαριστούμε θερμά. Πρώτοι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να γίνουμε η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Μπορούμε να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, για να διατηρήσουμε τον πλανήτη μας φιλόξενο για τον άνθρωπο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 19 Αυγούστου 2021