Διόνυσος: Συνάντηση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο

Διόνυσος: Συνάντηση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο
Συνάντηση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο

Συνάντηση με το νέο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης την Τρίτη 17 Αυγούστου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Διονύσου, σε συνέχεια των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν το Δήμο, και είχε ως αντικείμενο τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών καθώς και των υλικών ζημιών σε περιουσίες πολιτών.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών στο Δήμο, στο πλαίσιο περαιτέρω θωράκισής του απέναντι στα έντονα φυσικά φαινόμενα.

Ο κ.Τριαντόπουλος υπογράμμισε ότι από την Τετάρτη 18 Αυγούστου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα arogi.gov.gr, μέσω της οποίας θα μπορούν οι πυρόπληκτοι να υποβάλλουν εύκολα και γρήγορα τις αιτήσεις για την αποζημίωσή τους, στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής καθώς και της οικονομικής ενίσχυσής τους για τις οικοσκευές που καταστράφηκαν.

Ο κ.Καλαφατέλης αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον του, του επεσήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και μείωσης της γραφειοκρατίας από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους, με σκοπό την χωρίς καθυστερήσεις οικονομική ανακούφιση των πληγέντων πολιτών.