Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη: «Ιδιώτες, φορείς και επιχειρηματικός κόσμος ας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στα πρώτα τους βήματα για να ορθοποδήσουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους»

Την ώρα που η χώρα μας συγκλονίζεται από πρωτοφανείς πυρκαγιές που έχουν συντελέσει σε μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες συμπολίτες μας χωρίς εστία,το Δίκτυο για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξηςτων Ηνωμένων Εθνών SDG 17 Greeceβρίσκεται κοντά στους πληγέντες συνανθρώπους μας προκειμένου να ανακουφίσει, όσο είναι δυνατόν, τον πόνο τους και τους στηρίξει στα πρώτα τους βήματα ώστε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Αυτή την κρίσιμη ώρα, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα να λειτουργήσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη, προκειμένου να μετριάσουμε όσο γίνεται τις συνέπειες της εθνικής αυτής καταστροφής για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής φροντίδας και υγιεινής, φάρμακα για άμεση φροντίδα εγκαυμάτων, λευκά είδη, ενδύματα και υποδήματακ.α.

Το Δίκτυο SDG 17 Greeceκαλεί τους συμπολίτες μας να συνδράμουν την προσπάθειά του προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορεί από τα παραπάνω είδη, τα οποία θα μοιραστούν στους πληγέντες από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.  Κάλεσμα απευθύνει, επίσης,σε επιχειρήσεις και φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια με χορηγίες σε είδη πρώτης ανάγκης ως μια πράξη αλληλεγγύης με ιδιαίτερο συμβολισμό για την ελληνική κοινωνίααυτές τις δύσκολες ώρες.

Το σημείο συγκέντρωσης είναι τα γραφεία του Δικτύου SDG 17 Greece (Λεωφ. Κηφισίας 100 & Μαραθωνοδρόμου 83) από Δευτέρα – Παρασκευή 9 π.μ. – 5 μ.μ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106140823 και 2106142169, email: info@sdg17greece.gr

Η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, δήλωσε:

«Σε αυτή την εθνική τραγωδία, οι συνάνθρωποί μας που βίωσαν τον αβάσταχτο πόνο να χάσουν το σπίτι τους, μας χρειάζονται στο πλευρό τους. Όσο μπορεί και με ό,τι μπορεί ο καθένας μας ας δείξουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας. Οι τραγικές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μαςμάς γεμίζουν όλους με ανείπωτη θλίψη για τις δραματικές επιπτώσεις στις ζωές των πληγέντων συνανθρώπων μας, στο οικοσύστημα και κατ’ επέκταση στις ζωές όλων μας. Ιδιώτες, φορείς και επιχειρηματικός κόσμος ας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους συμπολίτες μας στα πρώτα τους βήματα για να ορθοποδήσουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 09 Αυγούστου 2021