Τη συναυλία Θαλασσογραφίαμε τη Χριστίνα Γκόλιαπαρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς

Χαλάνδρι : Θαλασσογραφιάστη Ρεματιά με τη Χριστίνα Γκόλια

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη  και τους ανθρώπους της

Τη συναυλία Θαλασσογραφίαμε τη Χριστίνα Γκόλιαπαρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, τηνΤρίτη 15 Ιουλίου.

Η ερμηνεύτρια στο ξενόφωνο και ελληνόφωνο τραγούδι,υπόσχεται να ενώσει τη σύγχρονη πραγματικότητα με το όνειρο και τη μαγεία ενώ το πρόγραμμα της βραδιάς κινείται ανάμεσα σε pop-rockjazz και blues δρόμους, με swing έως και latin διασκευές, με ξενόγλωσσο και ελληνικό ρεπερτόριο, από τραγούδια του Μανώλη Χιώτη διασκευασμένα με swing σύγχρονο ήχο, μέχρι  ελληνικά και ξένα τραγούδια του κινηματογράφου παλιάς και πιο σύγχρονης εποχής.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Τη συναυλία Θαλασσογραφίαμε τη Χριστίνα Γκόλιαπαρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης

ΙΟΥΛΙΟΣ

‘Ωρα έναρξης εκδηλώσεων: 9.00 μ.μ.

11 -12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο κόσμος ανάποδα από την ομάδα Κοπέρνικος

Η πολυβραβευμένη ομάδα «Κοπέρνικος» έρχεται για δύο μοναδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στο θέατρο της Ρεματιάς. Μαζί της ταξιδεύουν η αφελής Ορτανσία και ο ξερόλας Υάκινθος, με μια απερίγραπτη όρεξη να αφηγηθούν στα παιδιά παραμύθια με τον δικό τους ανατρεπτικό τρόπο, αλλά και η μάγισσα Σκουποξυλάνθη, ο Μπομπ ο χαμαιλέοντας, ο κύριος Γρουσουζέλος, οι Πειρατές της Τσιχλόφουσκας και η άγρια φυλή των Κάμα Τούμπα.

Κείμενο – Στίχοι: ΈμηΣίνη

Μουσική – Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου

Ορτανσία: ΈμηΣίνη

Υάκινθος:ΕλισσαίοςΒλάχος

Τραγουδούν: ΤίμοςΔασκαλόπουλος, Μαρία Παπαγεωργίου, Παντελής Ραβδάς

Μουσικοί: Άγγελος Αγγέλου (μπάσο), Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο, φλάουτο), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν), Αλέξης Κωτσόπουλος (κιθάρα, τρομπόνι, βιολοντσέλο)

Γενική είσοδος: 12€

Προπώληση Earlybird: 10€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

 

13-14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Κινηματογράφος (θερινός) «Αθηνά»

 

14 ΙΟΥΛΙΟΥ

Lemon – Μια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα

Η καλλιτεχνική πρόταση του Μελαχρινού Βελέντζα που ταξιδεύει ανά την Ελλάδα από το 2018 και παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο πότε στη στεριά, πότε στη θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα, κερδίζοντας εκατοντάδες φίλους.

Πρόκειται για την απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900, που φαντάζει σήμερα συγκλονιστικά επίκαιρη δεδομένης της ιστορικής συγκυρίας της πανδημίας. Ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού που έζησε όλη του τη ζωή μέσα σ’ ένα καράβι – έγκλειστος από επιλογή – συναντά όλους εμάς που αφήνουμε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό μας πίσω.Η παράσταση μέσα από μουσική, κίνηση, χορό, τραγούδι, φέρνει στην επιφάνεια τις πραγματικές μας ανάγκες.

Συγγραφέας: AlessandroBaricco

Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου

Διασκευή | Σκηνοθεσία | Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (στο ρόλο του πιανίστα 1900) Γιώργος Δρίβας (στο ρόλο του τρομπετίστα Τιμ Τούνυ)

Διάρκεια: 70 λεπτά

Γενική είσοδος: 15 €

Μειωμένο: 12 € (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65, κάτω των 18)

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/periodia/lemon/

 

15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θαλασσογραφία

Με τη Χριστίνα Γκόλια

Η Χριστίνα Γκόλια σύγχρονη ερμηνεύτρια στο ξενόφωνο και ελληνόφωνο τραγούδι δημιουργεί μια γέφυρα που ενώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα με το όνειρο και τη μαγεία.Το ζωντανό της πρόγραμμα κινείται ανάμεσα σε pop-rockjazz και blues δρόμους,με swing έως και latin διασκευές,με ξενόγλωσσο και ελληνικό ρεπερτόριο,από τραγούδια του Μανόλη Χιώτη διασκευασμένα με swing σύγχρονο ήχο, μέχρι  ελληνικά και ξένα τραγούδια του κινηματογράφου παλιάς και πιο σύγχρονης εποχής.

 

16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αλλόκοτα & γοητευτικά από τους OperaChaotique

Mια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση, όπου σημαντικοί αρχαίοι φιλόσοφοι, ποιητές και θεατρικοί συγγραφείς, από διάφορα μέρη του κόσμου και ανά τους αιώνες, αποτελούν τους πρωταγωνιστές ενός θιάσου.Kείμενα σημαντικών λογοτεχνών, από τον Μολιέρο και τον Γκαίτε ως τον Σεφέρη, τον Ρίτσο και τον Καζαντζάκη, αλλά και πρωτότυπα από τους OperaChaotique, μουσικά κομμάτια δικά τους και τραγούδια από την παγκόσμια μουσική σκηνή, θα μυήσουν τους θεατές σε μια διαδραστική παράσταση.

Η παράσταση ολοκληρώνεται με  νέα τραγούδια και μελοποιήσεις από το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ  τους, «Στων διακαμένων σας χειλιών την άκρη», που μόλις κυκλοφόρησε.

Μαζί τους η ερμηνεύτρια Ελένη Δημοπούλου.

 

17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δέκα χρόνια ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ παρουσιάζει στοπροσβάσιμο και φιλικό θέατρο της Ρεματιάς τα 10 χρόνια αγώνα διεκδίκησης του αυτονόητου. Όπως και σε κάθε προηγούμενη δράση της, έτσι και τώρα, περνά απευθείας στο διά ταύτα χωρίς φλυαρίες:

«Με λίγα λόγια, αλλά κυρίως με έργα, σας καλούμε όλες, όλους και όλα σε μια χειραφετητική συνάντηση με οδηγό μας το κοινωνικό μοντέλο για την αναπηρία. Η υπόθεση της χειραφέτησης με όρους αξιοπρέπειας για την πολυπληθή ομάδα των αναπήρων, αφορά όλη την ανθρώπινη κοινωνία. Φορέστε τα πιο άνετα ρούχα, τα πιο αναπαυτικά παπούτσια σας και την πιο χαλαρή σας διάθεση και σας περιμένουμε στη Ρεματιά».

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αντώνης Μπούγιας, akaypopto_mousi.

 

18 ΙΟΥΛΙΟΥ

Με τις μέλισσες ή με τους λύκους

Η παράσταση «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους» συνιστά μία καλλιτεχνική προσπάθεια απόδοσης της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στην πολυσυζητημένη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης στο κείμενό του, όπως και οι άλλοι συντελεστές της παράστασης, δεν προσπαθεί μόνο να τεκμηριώσει την ενοχή της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης και να πείσει το δικαστήριο για την παράνομη δράση της, αλλά και να φωτίσει την ύπαρξη δύο κόσμων: από τη μία ο κόσμος της ακραίας βίας των ισχυρών, του ρατσισμού, του μίσους και από την άλλη ο κόσμος της αλληλεγγύης, της αγάπης και της συντροφικότητας. Η παράσταση ξεκίνησε παράλληλα με τη διεξαγωγή των τελευταίων ημερών της δίκης και την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Συγγραφέας: Θανάσης Καμπαγιάννης

Ερμηνεία: Γεράσιμος Γεννατάς

Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης, Γιώργος Χανός

Σκηνοθεσία: Δανάη Λιοδάκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Νικόλας Κανάβαρης

Δραματουργική επεξεργασία: Λυδία Λιοδάκη, Δανάη Λιοδάκη

 

20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ελευθερία, Μούσα Ελληνική

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου

Την γη μου εσύ ενθυμήθηκες, Ελευθερία… Μούσα Ελληνική

Μια συναυλία αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Γεγονότα και προσωπικά βιώματα από τον αγώνα Ελλήνων και φιλελλήνων, όπως εκφράστηκαν μέσα από την έμπνευση μουσικών και ποιητών, προβάλλουν στον σημερινό πολιτισμό τη διαχρονική αξία της ελευθερίας.

Διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Ιωαννίδης

Σολίστ: Ειρήνη Καράγιαννη

 

23 ΙΟΥΛΙΟΥ

Mind the gap απότηνομάδα Dagipoli Dance Co

Η DAGIPOLIDANCECoείναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από ανάπηρα άτομα ενώ το έργο της στο σύνολό του είναι ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλει στον θεατή να βγει απ’ τη βολική θέση του παθητικού παρατηρητή, να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του και να παλέψει με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του.

Στην πορεία της, από τον Μάιο του 2004 που δημιουργήθηκε έως σήμερα, η ομάδα

αναγνωρίσθηκε και καταξιώθηκε από το ευρύ κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ισότιμα σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ και παρουσιάζοντας κατά μέσο όρο 15 παραστάσεις τον χρόνο σε πολύ μεγάλα και σημαντικά θέατρα σε όλον τον κόσμο.

Σύλληψη – Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Μουσική σύνθεση – εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς

Φωτισμοί: Γιώργος Καρακουλάκης

Χορεύουν:Ειρήνη Μαυροματάκη, Φαίη Μάλαμα, ΚλητώΤσιγκρή,  Φανή Παρλή, Ελένη Κοντζίλα, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Mario–SergioBushi και Γιώργος Χρηστάκης

Αφήγηση:Άννα–Μαρία–ΕλευθερίαΜατζουράνη, Αναστάσης Κολοβός

Διάρκεια: 60’

Προσβάσιμη παράσταση χορού. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούςυπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

 

24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες του Leonard Gershe

Μια τρυφερή ερωτική ιστορία διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή  της χαράς και της ελευθερίας. Στο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του, ο αμερικανός Leonard Gershe προσεγγίζει με ευφυές και διεισδυτικό χιούμορ, όλα τα θέματα που απασχολούν τις ανθρώπινες σχέσεις διαχρονικά: το θάρρος απέναντι στη ζωή, το πώς αυτοπροσδιορίζεται κανείς απέναντι στις ιδιαιτερότητες και τις φαινομενικές αδυναμίες του, τη δύναμη του έρωτα και τη γενναία απόφαση να επιδιώξουμε την ευτυχία.

Σκηνοθεσία:Ρέινα Εσκενάζυ

Πρωταγωνιστούν:ΠέμηΖούνη, Αναστάσης Ροϊλός, Εριέττα Μανούρη

Προπώληση: viva.gr

Γενική είσοδος: 18 €

Τιμή προπώλησης: 15 €

 

26 ΙΟΥΛΙΟΥ – 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

OURFESTIVAL 7

Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών που παρουσιάζουν ποικιλία εκδηλώσεων. Θέατρο, μουσική, χορός, κουκλοθέατρο, videoart, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. (Το αναλυτικό πρόγραμμα επισυνάπτεται ξεχωριστά).

 

28 – 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο στις γειτονιές της πόλης

28  «Ο Καραγκιόζης και το ρομπότ», Πάρκο Φ.Ο.Τ.

Θέατρο Σκιών Στάθη Λαγκάδα

29 «Ο καπετάν αετός», Αθλητικό Κέντρο «Μ. Παπαδάκης», Κάτω Χαλάνδρι

Θέατρο Σκιών Στάθη Λαγκάδα

30 «Ο καραγκιόζης οικολόγος», Πάρκο Ολύμπου & Εδέσσης

Θέατρο Σκιών Στάθη Λαγκάδα

 

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

 

 

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα edisorama.gr , συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο