Διεθνή : «Ρεκόρ Guinness» Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Διεθνή : «Ρεκόρ Guinness» Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο
«Ρεκόρ Guinness» Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο συμφώνα με το βιβλίο των ρεκόρ Guinness είναι ένας πρώην αγρότης ζαχαροκάλαμου ο Εμίλιο Φλόρες Μαρκές  που γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1908, στην Καρολίνα του Πουέρτο Ρίκο , σε λίγες εβδομάδες θα γιορτάσει τα 113α γενέθλιά του.

Διεθνή : «Ρεκόρ Guinness» Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Ήταν ο  δεύτερος από 11 παιδιά της οικογενείας του για αυτό και επιφορτίστηκε με πολλές δουλειές του νοικοκυριού και την φροντίδα των  μικρότερων  αδελφών του, ενώ παράλληλα βοηθούσε στο αγρόκτημα ζαχαροκάλαμου τον πατέρα του. Έτσι έμαθε γρήγορα την δουλειά και καθημερινά πότιζε τα φυτά και φόρτωνε ζαχαροκάλαμο σε βαγόνια για μεταφορά.

Αυτή τη στιγμή ο Εμίλιο ζει στο Ρίο Πιέδρας του Πουέρτο Ρίκο, όπου τον φροντίζουν τα δύο παιδιά του, η Τίρσα και ο «Μιλίτο». Η γυναίκα του πέθανε το 2010 με τα από 75 χρόνια συμβίωσης και τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο ζουν ακόμα και 5 εγγόνια και 5 δισέγγονα.

Σε ηλικία 101 ετών, ο Εμίλιο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για βηματοδότη. Έντεκα χρόνια αργότερα, έχει σχετικά καλή υγεία για την ηλικία του. Αν και έχει σχεδόν χάσει εντελώς την ακοή του, συνεχίζει να απολαμβάνει τη ζωή.

Ο  Εμίλιο Φλόρες Μαρκές  αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας του λέγοντας πως:  

«Πρέπει να έχει αφθονία αγάπης και να ζει τη ζωή του χωρίς θυμό. Ο πατέρας μου με μεγάλωσε με αγάπη, με έμαθε να τους αγαπάω όλους»