Τεχνολογία : Εξαιρετικό βίντεο από την Google Earth που δείχνει το πόσο έχει αλλάξει ο  πλανήτης τα τελευταία 37 χρόνια σε διάφορα σημεία επάνω στην γη

Εξαιρετικό βίντεο από την Google Earth που δείχνει το πόσο έχει αλλάξει ο πλανήτης τα τελευταία 37 χρόνια

Η  Google Earth έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει το πόσο έχει αλλάξει ο  πλανήτης τα τελευταία 37 χρόνια σε διάφορα σημεία επάνω στην γη. Γενικά είναι ένα εντυπωσιακό βίντεο που παρουσιάζει σε εικόνες το χρονοδιάγραμμα μερικών εκ των αλλαγών στο τοπίο του πλανήτη

Συλλέγοντας δορυφορικές εικόνες από την πλατφόρμα της Google και τη NASA, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία timelapse, δείχνει το πόσο έχουν αλλάξει τα τοπία τόσο σε πόλεις, όπως το Ντουμπάι, όσο και σε δάση, θάλασσες, ή ακόμη και στη Γροιλανδία όπου οι πάγοι με την πάροδο του χρόνου έχουν λιώσει.

Συνολικά γι’ αυτή τη δουλειά αναλύθηκαν 24 εκατ. εικόνες από το 1984 μέχρι το 2020, με την εταιρία-κολοσσό να αναφέρει πως σκοπός της δουλειάς αυτής είναι «να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας -μια εικόνα που δείχνει όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις, καθώς και την μαγευτική ομορφιά των φυσικών φαινομένων σε βάθος δεκαετιών».

Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα βίντεο από την Ελλάδα, με τις αλλαγές που έχει υποστεί το τοπίο στην Θεσσαλονίκη.