Μαρούσι : Ψήφος εμπιστοσύνης στο Μαρούσι και την Ελλάδα  η παρουσία της Amazon Web Services στην πόλη

Μαρούσι : Ψήφος εμπιστοσύνης στο Μαρούσι και την Ελλάδα  η παρουσία της Amazon Web Services στην πόλη

Θεόδωρος Αμπατζόγλου: Εταιρίες όπως η Amazon το ανάγουν και σε ένα διεθνές κέντρο καινοτομίας που δημιουργεί νέες συνθήκες για ανάπτυξη στην πόλη μας και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα.

Με αφορμή την  ανακοίνωση της Amazon Web Services για εγκατάστασή της στην πόλη του Αμαρουσίου ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε σε ανακοίνωση του πως είναι Ψήφος εμπιστοσύνης στο Μαρούσι και την Ελλάδα  η παρουσία της Amazon στην πόλη .

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση :

«Η ανακοίνωση της Amazon Web Services για εγκατάστασή της στην πόλη μας δεν μπορεί παρά να είναι μία θετική είδηση. Όπως είναι γνωστό, από τις εταιρίες που έχουν έδρα στο Μαρούσι, παράγεται το ¼ του ΑΕΠ της χώρας. Εταιρίες όπως η Amazon το ανάγουν και σε ένα διεθνές κέντρο καινοτομίας που δημιουργεί νέες συνθήκες για ανάπτυξη στην πόλη μας και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα.

Ο Δήμος μας, για το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να αξιοποιήσει αυτή την υψηλή ένταση γνώσης και καινοτομίας και να δημιουργήσει ένα πολυχώρο / πάρκο, όπου οι εταιρίες αιχμής, θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με το κοινό με σκοπό την αμφίδρομη επικοινωνία αλλά και την καλύτερη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Σε αυτή την καινοτομική αναβάθμιση του Αμαρουσίου, με πολλές ευκαιρίες εξωστρέφειας, σημαντικό ρόλο παίζουν τα δρομολογημένα μεγάλα έργα όπως η διάνοιξη της Λ. Κύμης και η σύνδεσή της με την Εθνική Οδό, η επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό και η διεκδικούμενη υπογειοποίηση τμήματος της Λ. Κηφισίας, που θα απαλύνουν το κυκλοφοριακό άλγος, σε μία πόλη ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την υπερτοπική χρήση.

Η παρουσία της Amazon Web Services είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στο Μαρούσι για τους σχεδιασμούς που κάνουμε και την πολιτική που ασκούμε σε πολλούς τομείς και ψήφος εμπιστοσύνης στην πατρίδα μας για την κομβικότητά της στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».