ΟΣΥ : Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 300 λεωφορείων μέσω leasing

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 300 λεωφορείων μέσω leasing

O διαγωνισμός για την προμήθεια 300 μεταχειρισμένων λεωφορείων μέσω leasing πλέον έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί μόνο η δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων στη Διαύγεια με τον έλεγχο της απόφασης και των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου αυτές να υπογραφούν στη συνέχεια.

Τα λεωφορεία  πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού η μίσθωση θα ισχύει για 3 έτη με δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμα έτος. Η συντήρησή τους θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της ΟΣΥ από ήδη απασχολούμενο τεχνικό προσωπικό της εταιρείας, υπό την εποπτεία των μειοδοτών.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 300 λεωφορείων μέσω leasing

Τα μισθωμένα λεωφορεία δύναται να μεταβιβαστούν στην ΟΣΥ (δικαίωμα εξαγοράς), μετά την ολοκλήρωση της Σύμβασης, και εφόσον είναι σε πλήρη και αποδοτική λειτουργία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Συμβατικών Τευχών της διακήρυξης, με αντίτιμο (τιμή εξαγοράς) κατ’ ανώτατο 12.000 ευρώ ανά κανονικό λεωφορείο και 15.000 ευρώ ανά αρθρωτό λεωφορείο.

ΟΣΥ ΑΕ Βασίλης Ξυπολυτάς

Ο Πρόεδρος του ΟΣΥ ΑΕ Βασίλης Ξυπολυτάς τόνισε:

«Η επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση στην ΟΣΥ είναι η προμήθεια 293 λεωφορείων Leasing. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στο τελικό στάδιο, δηλαδή στο Ελεγκτικό συνέδριο. Αναμένουμε να κυκλοφορήσουν τα πρώτα 60 λεωφορεία-leasing τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Η «ενοικίαση» λεωφορείων εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ΟΣΥ, ενώ στο εξωτερικό είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Τα λεωφορεία- Leasing θα εκτελούν κυρίως κεντρικές γραμμές, που σημαίνει ότι θα γίνουν ορατά στο σύνολο των κατοίκων της Αττικής, σε αντίθεση με αυτά των ΚΤΕΛ που λειτουργούν στις περιφερειακές γραμμές της Αττικής. Οι Αστικές Συγκοινωνίες αναγεννιούνται».