Συνεπιμέλεια των παιδιών σε περίπτωση διαζυγίου – Η ψυχολογική διάσταση με την Ψυχολόγο Νάσια Σκαμπαρδώνη

Νάσια Σκαμπαρδωνη - Κλινική Ψυχολόγος Υπηρεσία ψυχικής υγείας
Ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο ενώ  πάνω από 20.000 παιδιά τον χρόνο είναι αντικείμενα διεκδίκησης από τους γονείς τους στα δικαστήρια.

Νάσια Σκαμπαρδωνη - Κλινική Ψυχολόγος Υπηρεσία ψυχικής υγείας

Για δεκαετίες η ανατροφή των παιδιών αποτελούσε προνόμιο της μητέρας ενώ ο πατέρας όφειλε να βλέπει το παιδί  του μόνο στο χρονικό πλαίσιο που όριζε η δικαστική συμφωνία τέλεσης διαζυγίου.

Στις μέρες μας οι γονείς 45 Ελληνόπουλων χωρίζουν καθημερινά, ενώ το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι 1 στα 10 παιδιά να έχει απομακρυνθεί από τον έναν από τους δύο γονείς του.

Άμεσα  αναμένεται να έρθει στη Βουλή το πολυπόθητο νομοσχέδιο ίσως και εντός του έτους, που θα αλλάζει τη νομολογία όπως την επικαλείται το Οικογενειακό Δίκαιο, για την  συνεπιμέλεια των παιδιών  και από τους δύο γονείς.

Νάσια Σκαμπαρδωνη - Κλινική Ψυχολόγος Υπηρεσία ψυχικής υγείας

Η Πολιτεία πρέπει και οφείλει να προσαρμοστεί στη νέα κοινωνική πραγματικότητα και να αποδώσει δικαιοσύνη στον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Για την ψυχολογική διάσταση αυτού του ευαίσθητου θέματος η δημοσιογράφος μας Ελευθερία Μητσάκη μίλησε με την Ψυχολόγο Νάσια Σκαμπαρδώνη: