Πεντέλη: Συνέντευξη με τον Προέδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων  Νίκο Δροσάτο

Πεντέλη: Συνέντευξη με τον Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων  Νίκο Δροσάτο

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του ,στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, ο Νίκος Δροσάτος απάντησε σε  ερωτήσεις μας προσπαθώντας να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό του μέχρι σήμερα έργου της Δημοτικής Κοινότητας.

Συνέντευξη με τον Προέδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων  Νίκο Δροσάτο:

Ο Πρόεδρος τόνισε ιδιαίτερα την έμφαση και την προτεραιότητα που έδωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Με ενέργειες και έγγραφα προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και την Περιφέρεια Αττικής που είναι και η αρμόδια για το θέμα προσπαθήσαμε να δώσουμε  λύσεις σε διάφορα θέματα της καθημερινότητάς τους. Το Συμβούλιο μας για παράδειγμα συνήχησε ο Πρόεδρος, από την πρώτη στιγμή ζήτησε την τοποθέτηση των ειδικών ηχητικών σημάτων για ΑμεΑ, στα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Πεντέλη: Συνέντευξη με τον Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων  Νίκο Δροσάτο

Σε ερώτηση μας για το κλήμα που επικρατεί ανάμεσα στα μέλη του συμβουλίου, ο Νίκος Δροσάτος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι άψογη και οι αποφάσεις του είναι κατά 90% ομόφωνες.

Παράλληλα μας υπογράμμισε μία καινοτομία που εισήγαγε ως Πρόεδρος και πλέον ο κάθε Κοινοτικός Σύμβουλος δεν είναι απλά θεατής των δράσεων αλλά  έχει ένα τομέα ευθύνης.

Πεντέλη: Συνέντευξη με τον Προέδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων  Νίκο Δροσάτο

Τον ρωτήσαμε για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί  από την Δημοτική Κοινότητα Μελισσιών αν και η χρονιά αυτή ήταν μια από τις δυσκολότερες των τελευταίων χρόνων ,λόγω της πανδημίας και της οικονομικής δυσπραγίας. Ο Πρόεδρος συνδέοντας την προηγούμενη του απάντηση τόνισε πως στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και της Υπεύθυνης για θέματα Παιδείας Κοινοτικής Συμβούλου Μαρίας Λασηθιωτάκη – Δούκα με τις Προέδρους των  σχολικών Επιτροπών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τα σχολικά συγκροτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.  Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση συνεργασίας του Προέδρου και της Κοινοτικής Συμβούλου Αγνής Ζώη με τον Αντιδήμαρχο Άγγελο Παλαιοδήμο όπου συζητήθηκαν τα θέματα της αρμοδιότητάς του, αναφορικά με τα τεχνικά έργα που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στη Δημοτική Κοινότητα, όπως οι ασφαλτοστρώσεις, η εκτέλεση του προγράμματος Φιλόδημος για αποκαταστάσεις παιδικών χαρών αλλά και εργασίες στα σχολεία, το έργο του φυσικού αερίου κλπ.

Πεντέλη: Συνέντευξη με τον Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων  Νίκο Δροσάτο

Κλείνοντας ρωτήσαμε τον Νίκο Δροσάτο ποιες είναι οι σκέψεις του για την επόμενη χρονιά και εκείνος απαντώντας μας με απόλυτη ειλικρίνεια, τόνισε πως και για την επόμενη χρονιά αλλά και συνεχώς το Κοινοτικό Συμβούλιο Μελισσίων, όπως έμπρακτα έχει απέδειξε ως τώρα, με βάση τις δυνατότητες που του δίνει ο Νόμος θα είναι δίπλα στον πολίτη με σκοπό να βοηθά κατά το μέγιστο βαθμό, στην επίλυση των προβλημάτων του, συμβάλλοντας έτσι στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των Μελισσιωτών.