Λυκόβρυση Πεύκη :  Δήμος Μπροστά – Παρέμβαση του Κώστα Μπελεχρή «Όχι στην Δημοκρατία a la carte»

Λυκόβρυσης Πεύκης:  Δήμος Μπροστά - Παρέμβαση του Κώστα Μπελεχρή «Όχι στην Δημοκρατία a la carte»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Μπελεχρής από την δημοτική παράταξη  Δήμος Μπροστά πραγματοποίησε παρέμβαση με τίτλο  «Όχι στην Δημοκρατία a la carte».

Σας παραθέτουμε την παρέμβαση του Κώστα Μπελεχρή:

«Είναι σαφέστατο και αδιαπραγμάτευτο ότι στο Δημοκρατικό πολίτευμα η οποιαδήποτε μορφής βίας είναι καταδικαστέα. Φυσικά, βία δεν είναι μόνο η σωματική ή η λεκτική βία, βία υπό την ευρεία εννοία είναι η προσβολή της προσωπικότητας, η εργασιακή βία και το bulling, η φτωχοποίηση και η παραβίαση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σε ένα πολίτευμα το μονοπώλιο άσκησης της βίας το έχει το ίδιο κράτος για να επιβάλει το νόμο. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν το ίδιο το κράτος παραβιάζει την νομοθεσία ή τείνει να μην εκπληρώνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, η σημερινή δημοτική αρχή, ουδέποτε έχει λογοδοτήσει στους δημότες και τους κατοίκους, όπως προβλέπεται στην νομοθεσία, με την διενέργεια ετήσιων ανοικτών απολογισμών.  Η δημοτική αρχή, σκοπίμως δεν αναμεταδίδει τα Δημοτικά Συμβούλια έτσι ώστε να μην γνωρίζουν οι δημότες τι συμβαίνει και ακόμα χειρότερα τώρα λόγω covid ακυρώνοντας  τη μέρα του πολίτη, δεν υπάρχει ούτε αυτή η ελάχιστη συμμετοχή – ενημέρωση του πολίτη .

Η δημοτική αρχή, επανειλημμένα θέλοντας να αποπροσανατολίσει τους πολίτες  απαξιώνει τον ρόλο της αντιπολίτευσης κάνοντας χρήση εκφράσεων τύπου «μπαχαλάκιδες». Η δημοτική αρχή εμμένει να παρεμποδίζει το έργο της αντιπολίτευσης μην απαντώντας σε προφορικές και γραπτές ερωτήσεις, ενώ δεν της χορηγεί τα δημόσια έγγραφα, που αιτούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Φυσικά, σε μια Δημοκρατία η λειτουργία της αντιπολίτευσης είναι απαραίτητη για την δημοκρατική νομιμοποίηση του αυτοδιοικητικού θεσμού. Η κάθε διοίκηση οφείλει να σέβεται τους Δημοκρατικούς θεσμούς και όχι να τους απαξιώνει. Χωρίς τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης η Δημοκρατία είναι λειψή.

Ως εκ τούτου, από όλους τους εμπλεκόμενους, μόνο η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει χρήση του θεσμού της Δημοκρατίας, διότι κάνει οτιδήποτε μπορεί για να περιορίσει την λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών και κυρίως του ρόλου της αντιπολίτευσης».

Λυκόβρυσης Πεύκης:  Δήμος Μπροστά - Παρέμβαση του Κώστα Μπελεχρή «Όχι στην Δημοκρατία a la carte»
Λυκόβρυσης Πεύκης:  Δήμος Μπροστά – Παρέμβαση του Κώστα Μπελεχρή «Όχι στην Δημοκρατία a la carte»