Πέντε υπέροχα ταβερνάκια πάνω στο κύμα

Πέντε υπέροχα ταβερνάκια πάνω στο κύμα

Επισκεφτήκαμε για εσάς ταβερνάκια  στην Αττική  που βρίσκονται επάνω στο κύμα ώστε για να μπορέσουμε να σας πούμε  την γνώμη μας για τα καλύτερα . Το βασικό χαρακτηριστικό  για την επιλογή μας  να βρίσκονται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα ίσως και πάνω στην αμμουδιά.

Πέντε υπέροχα ταβερνάκια πάνω στο κύμα

Αυτό που από την πρώτη στιγμή συνειδητοποιήσαμε  ήταν  ότι η Αττική έχει τέλεια ταβερνάκια σε όλες τις παραθαλάσσιες  περιοχές και ήταν δύσκολο να ξεχωρίσουμε μόνο πέντε και να σας τα προτείνουμε . Για αυτό και η επιλογή μας είναι καθαρά υποκειμενική.

Ο Φάρος Ο Φάρος βρίσκετε στην Παραλία Μαραθώνα , πραγματικά πλάι στο κύμα . Μας τρέλανε το φρέσκο τους ψάρι αλλά και οι καπνιστή μελιτζανοσαλάτα ,ο μαρινάτος γαύρος αλλά και οι σπιτικοί ψαρομεζέδες που αποτελούν παράδοση πολλών χρόνων.

Απέραντο Γαλάζιο

Η ταβέρνα Απέραντο Γαλάζιο βρίσκεται στον ναυτικό όμιλο της Βάρκιζας  με εξαιρετικούς ψαρομεζέδες, υπέροχη σπιτική μελιτζανοσαλάτα και  πραγματικά φρεσκότατο ψαράκι ενώ τα τραπεζάκια της είναι σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

Απέραντο Γαλάζιο Η ταβέρνα Απέραντο Γαλάζιο βρίσκετε στον ναυτικό όμιλο της Βάρκιζας με εξαιρετικούς ψαρομεζέδες, υπέροχη σπιτική μελιτζανοσαλάτα και πραγματικά φρεσκότατο ψαράκι ενώ τα τραπεζάκια της είναι σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

Θέα Θάλασσα

Το μεζεδοπωλείο-ψαροταβέρνα Θέα Θάλασσα  βρίσκετε στην Ακτή Κουμουνδούρου  στο  Μικρολίμανο. Μας εντυπωσίασαν τα αθερινοπιτάκια ,οι  φρέσκιες κουτσομούρες στο τηγάνι αλλά και τα  λινγκουίνι με πεσκανδρίτσα  και φυσικά η  υπέροχη  γαριδομακαρονάδα.

Θέα Θάλασσα Το μεζεδοπωλείο-ψαροταβέρνα Θέα Θάλασσα βρίσκετε στην Ακτή Κουμουνδούρου στο Μικρολίμανο. Μας εντυπωσίασαν τα αθερινοπιτάκια ,οι φρέσκιες κουτσομούρες στο τηγάνι αλλά και τα λινγκουίνι με πεσκανδρίτσα και φυσικά η υπέροχη γαριδομακαρονάδα.

Ξυπόλητος

Η ψαροταβέρνα Ξυπόλητος βρίσκετε στην Αρτέμιδα – Παραλία Λούτσας και έχει την καλύτερη  φήμη, και όχι άδικα, για το  φρέσκο ψάρι που  σερβίρει. Το όλο περιβάλλον της  θυμίζει παλιά ελληνική ταινία με τραπέζια πλάι στην θάλασσα και  κάτω από τα τεράστια αρμυρίκια . Η μυρωδιά από τα ψάρια που ψήνονται στα κάρβουνα σε τρελαίνει .

Ξυπόλητος Η ψαροταβέρνα Ξυπόλητος βρίσκετε στην Αρτέμιδα - Παραλία Λούτσας και έχει την καλύτερη φήμη, και όχι άδικα, για το φρέσκο ψάρι που σερβίρει. Το όλο περιβάλλον της θυμίζει παλιά ελληνική ταινία με τραπέζια πλάι στην θάλασσα και κάτω από τα τεράστια αρμυρίκια . Η μυρωδιά από τα ψάρια που ψήνονται στα κάρβουνα σε τρελαίνει .

Το Δίχτυ

Το Δίχτυ βρίσκετε  στην Λεωφόρο  Ποσειδώνος  στην Νέα Μάκρη  με τραπέζια στο κύμα  και με πραγματικά υπέροχες  θαλασσινές γεύσεις. Σερβίρει εδώ και δεκαετίες φρέσκο ψάρι και  χειροποίητους μεζέδες. Μας ξετρέλανε  η  σπιτική τυροκαυτερή  , αλλά και τα υπέροχα τους  καλαμαράκια τηγανισμένα με μαεστρία.

Το Δίχτυ Το Δίχτυ βρίσκετε στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Νέα Μάκρη με τραπέζια στο κύμα και με πραγματικά υπέροχες θαλασσινές γεύσεις. Σερβίρει εδώ και δεκαετίες φρέσκο ψάρι και μεζέδες η με χειροποίητη τυροκαυτερή , καλαμαράκια τηγανισμένα με μαεστρία.

Ο Φάρος

Ο Φάρος  βρίσκετε στην Παραλία Μαραθώνα , πραγματικά πλάι στο κύμα . Μας τρέλανε το φρέσκο τους ψάρι αλλά και  οι καπνιστή μελιτζανοσαλάτα ,ο μαρινάτος γαύρος αλλά και οι  σπιτικοί ψαρομεζέδες που αποτελούν παράδοση πολλών χρόνων.

Πέντε υπέροχα ταβερνάκια πάνω στο κύμα
Πέντε υπέροχα ταβερνάκια πάνω στο κύμα