Στην περιοχή του Κεραμικού το Πρώτο Πανεπιστήμιο 3ης Ηλικίας

Στην περιοχή του Κεραμικού το Πρώτο Πανεπιστήμιο 3ης Ηλικίας
Το πρώτο Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας είναι πλέον γεγονός, καθώς σήμερα άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή του Κεραμικού. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην οδό Φρεαρίων 6-8 στο Γκάζι, κοντά στο Μετρό Κεραμικός, και είναι δωρεάν για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Οι κύκλοι μαθημάτων είναι τετράμηνοι και θα διαρκούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο και από τον Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο. Τα προγράμματα του Πανεπιστημίου στηρίζονται κατά βάση στη δια βίου μάθηση, την ψηφιακή εκπαίδευση, την ενίσχυση του εθελοντισμού και την επαφή των διαφορετικών γενεών. Σε αυτή τη φάση το εγχείρημα λειτουργεί εθελοντικά σε ποσοστό 80%, με άτομα από 28 μέχρι 70 ετών.

Στην περιοχή του Κεραμικού το Πρώτο Πανεπιστήμιο 3ης Ηλικίας

Τα μαθήματα που θα διδαχθούν είναι Ευρωπαϊκή Ιστορία, Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, Θεατρικό Παιχνίδι και Υπολογιστές. «Στο τέλος του Μαρτίου, θα προστεθούν ορισμένα ακόμη μαθήματα τα οποία θα συντονίζουν νέοι εθελοντές άνω των 65 ετών, για τα οποία, όμως, δεν έχουν ακόμα αρχίσει οι εγγραφές», δήλωσε στο Σταθμό της Πόλης η Μαρία Ηλιοπούλου, μια εκ των δυο υπευθύνων της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης People Behind, που λειτουργεί από το 2017, και στην οποία και ανήκει αυτή η πρωτοβουλία. «Αυτή την στιγμή ξεκινάμε με τέσσερα εργαστήρια των 7 τμημάτων.

Συνολικά συμμετέχουν 112 άτομα και από τον επόμενο μήνα θα προστεθούν και άλλα εργαστήρια», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ηλιοπούλου, τονίζοντας ότι «σε αυτή την πρωτοβουλία δεν μετράει η οικονομική επιφάνεια, αλλά η διάθεση του ανθρώπου να παραμείνει ενεργός, σε μια προσπάθεια να δώσουν ευκαιρίες στα άτομα τρίτης ηλικίας να ενεργοποιηθούν».

Στην περιοχή του Κεραμικού το Πρώτο Πανεπιστήμιο 3ης Ηλικίας

Οι βασικές προϋποθέσεις

Οι βασικές προϋποθέσεις για να συμμετάσχει κάποιος ενδιαφερόμενος είναι να γνωρίζει βασικά ελληνικά και να μπορεί να έρθει στον χώρο που θα γίνονται τα μαθήματα. Προς το παρόν οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται το Πανεπιστήμιο είναι κατά προτεραιότητα τα άτομα άνω των 65 ετών. Οι νεότεροι θα μπορούν να συμμετέχουν στα μαθήματα μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις σε κάποια από αυτά.

Για οποιαδήποτε πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-3418082 ή μέσω e-mail στο peoplebehind.gr@gmail.com.