Δήμος Αθηναίων : Σήμερα εξελέγη το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου – Κ. Μπακογιάννης  να γίνουμε εμείς οι ίδιοι, η αλλαγή που θέλουμε για την Αθήνα

«Πιστεύω ειλικρινά πως αν συνεργαστούμε, αν συνεννοηθούμε, θα κερδίσουμε. Και να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε στην Αθήνα. Ας εμπνεύσουμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας, όλοι μαζί, ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά, με το έργο μας και όχι με τα λόγια μας». Αυτό τόνισε ο δήμαρχος  Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης  στην διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου  όπου εξελέγη το προεδρείο αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχθηκε, με ευρεία πλειοψηφία, ο Χρήστος Τεντόμας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» με 37 ψήφους υπέρ, 8 λευκά και μία αποχή. Αντιπρόεδρος και γραμματέας, εξελέγησαν αντιστοίχως, επίσης με την ίδια πλειοψηφία (37 υπέρ, 8 λευκά και μία αποχή), ο προταθείς από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» δημοτικός σύμβουλος, Ρήγας Αξελός και η δημοτική σύμβουλος Καλλιόπη Γιαννοπούλου, προερχόμενη από την παράταξη «Αθήνα είσαι εσύ» .

Ακολουθούν οι παρεμβάσεις του δημάρχου Αθηναίων και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου:

Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλημέρα. Καλό μήνα σε όλους. Θερμά συγχαρητήρια στο προεδρείο. Νομίζω ότι όλοι σήμερα  σε αυτήν την αίθουσα, καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά ότι έχουμε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να είναι  η θητεία αυτού του δημοτικού συμβουλίου, μια διαφορετική θητεία. Όλοι ξέρουμε ότι οι Αθηναίοι έχουν κουραστεί. Έχουν κουραστεί να βιώνουν προβλήματα τα οποία διαρκώς οξύνονται και να μην βλέπουν λύσεις. Και εμείς όλοι δεν θέλουμε να τους απογοητεύσουμε.

Προφανώς θα συζητήσουμε, ενδεχομένως και να αντιπαρατεθούμε, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Να κάνουμε έργο και να λύνουμε προβλήματα. Και, ξέρετε, αυτή είναι και η μαγεία της αυτοδιοίκησης. Ότι όλοι εμείς ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως αυτοί που ψήφισαν όλους εμάς, διαφορετικές παρατάξεις, στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Διότι ζουν σε αυτήν την πόλη, μια πόλη που  θέλουμε να μας ενώνει και να μας χωράει όλους.

Έχουμε βεβαίως διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές ταυτότητες, όμως μπορούμε να υπερβούμε πολιτικές, κομματικές, ιδεολογικές γραμμές, ακόμη και τους ίδιους μας τους εαυτούς και να γίνουμε μια δημοτική αρχή, όλοι μαζί, όχι στους τύπους αλλά στην ουσία.

Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μας. Το μεγάλο στοίχημα για όλους εμάς μπροστά στο μέλλον αυτής της πόλης. Και πιστεύω ειλικρινά πως αν συνεργαστούμε, αν συνεννοηθούμε, θα κερδίσουμε. Και να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε στην Αθήνα. Ας εμπνεύσουμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας, όλοι μαζί, ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά, με το έργο μας και όχι με τα λόγια μας. Ας αποδείξουμε ότι τα πράγματα αλλάζουν και γιατί όχι, ας γίνουμε η έκπληξη. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους».

ΧΡ. ΤΕΝΤΟΜΑΣ : «Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω θερμά το δήμαρχο Αθηναίων που με τίμησε προτείνοντάς με για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και όλους εσάς τους αγαπητούς μου συναδέλφους για την εμπιστοσύνη σας να με εκλέξετε πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Θα τιμήσω την εντολή που μου δίνετε ασκώντας τα καθήκοντά μου με γνώμονα το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, και με πρόκριμα τη διευκόλυνση της συνεργασίας μας προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.

Με πολλές και πολλούς από εσάς έχουμε συνεργαστεί αρκετά χρόνια, σήμερα υποδεχόμαστε τα νέα μέλη με τις ευχές μας για καλή και δημιουργική θητεία. Όλοι μας είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την Αθήνα και τους δημότες της.

Μπορούμε να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό συνεργαζόμενοι τόσο εμείς μεταξύ μας όσο και με τους εργαζόμενους στο Δήμο μας, για να δούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας στην καθημερινότητα των δημοτών, στην ανάπτυξη και αναγέννηση της Αθήνας. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεξήχθησαν ψηφοφορίες για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ως τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν: Βασίλης Αξιώτης, Μανώλης Καλαμπόκας, Γιώργος Χρ. Αποστολόπουλος και Μελίνα Δασκαλάκη (Αθήνα Ψηλά), Κωνσταντίνος Αλεξίου (Ανοιχτή Πόλη), Γιώργος Μπρούλιας ( Η Αθήνα είσαι Εσύ), Ηλίας Κασιδιάρης (Ελληνική Αυγή) και Στέλιος Λάμπρου (Λαϊκή Συσπείρωση).

Ως αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι Πόπη Δομάζου, Νίκος Μακρόπουλος, Αλεξία Αλβέρτη –  Έβερτ και Άννα Ροκοφύλλου (Αθήνα Ψηλά), Ρήγας Αξελός (Ανοιχτή Πόλη) Ρωξάνη Μπέη (Η Αθήνα είσαι Εσύ), Ιωάννης Αϊβατίδης (Ελληνική Αυγή) και Χαράλαμπος Βουρδουμπάς (Λαϊκή Συσπείρωση).

Ως τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας: Κατερίνα Κατριβάνου, Σεραφίνα Αβραμίδου, Νίκος Βαφειάδης και Γρηγόρης Λέων και από την αντιπολίτευση οι: Δέσποινα Αλεβιζάκη (Ανοιχτή Πόλη), Βασίλης Αγγελόπουλος (Η Αθήνα είσαι Εσύ), Δήμητρα Βελέτζα (Ελληνική Αυγή) και Παρασκευή Παναγή (Λαϊκή Συσπείρωση)

Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι Κατερίνα Γκαγκάκη, Νίκη Αραμπατζή, Δήμητρα Ινές Λυκούδη – Αγγελή, Γιώργος Σεϊταρίδης (Αθήνα – Ψηλά) και από την αντιπολίτευση οι Έφη Γιαννοπούλου (Ανοιχτή Πόλη), Γιώργος Π. Αποστολόπουλος (Η Αθήνα είσαι Εσύ), Ιωάννης Αϊβατίδης (Ελληνική Αυγή) και Χαράλαμπος Βουρδουμπάς (Λαϊκή Συσπείρωση)

Πηγή : newsbeast.gr