ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Η ΑΚΕΠ για το ζήτημα του κλειστού γηπέδου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Η ΑΚΕΠ για το ζήτημα του κλειστού γηπέδου

Παραμένει κλειστό επί 19 μήνες για την περάτωση έργου διάρκειας 30 ημερών!

Από το γραφείο τύπου της ΑΚΕΠ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση συμπαρασμάτων σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής για το θέμα του γηπέδου,το οποίο παραμένει κλειστό επί 19 μήνες για ένα έργο που είχε υπολογιστεί να διαρκέσει 30 ημέρες:

Μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την συζήτηση για το θέμα του γηπέδου της Πρασίνου Λόφου, η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία των αθλουμένων και των γονέων τους, ορισμένες παρατηρήσεις και από εμάς:

Κανείς δεν έφυγε σοφότερος ως προς το ποιος είναι ο λόγος για την τεράστια καθυστέρηση.

Κανείς από την διοίκηση του Δήμου και φυσικά ούτε ο κυρίως υπεύθυνος δεν ανέλαβε καμμία ευθύνη.

Αντί των παραπάνω, ο δήμαρχος αρκέστηκε σε γενικόλογες και αόριστες αναφορές και ευχολόγια.

Κατά ¨σατανική σύμπτωση¨ την ημέρα της συνεδρίασης του Δ.Σ. και αφού οι γονείς των αθλουμένων είχαν εξαγγείλει τεράστια κινητοποίηση, ο εργολάβος φέρεται να δήλωσε διακοπή εργασιών !!!  Ακόμα και αυτό βέβαια, το οποίο δεν λύνει το πρόβλημα, μένει να το δούμε να υλοποιείται, καθώς οι συνεχείς ανακρίβειες από την πλευρά της διοίκησης μας έχουν κάνει δύσπιστους ακόμα και για τα πιο απλά…

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Η ΑΚΕΠ για το ζήτημα του κλειστού γηπέδου

Το έργο της αλλαγής ενός χλοοτάπητα είναι ένα μικρό έργο για έναν Δήμο.  Δεν χρειάζεται για να υλοποιηθεί ούτε δήθεν ¨αυτοθυσίες¨,  ούτε ηρωισμούς, ούτε παράνομες αποφάσεις.  Προβλέπονται διαδικασίες και μπορεί κάλλιστα να υλοποιηθεί εντός αυτών.  Αυτό που απαιτείται είναι να ειπωθεί όλη η αλήθεια και να δοθούν πλήρεις εξηγήσεις για το τι έχει συμβεί εδώ και 19 μήνες.

Αυτό το οποίο έγινε απολύτως σαφές από τον δήμαρχο και επιχειρήθηκε βέβαια να σερβιριστεί με ωραίο περιτύλιγμα, είναι ότι – στην καλή περίπτωση- η αγωνιστική χρονιά 2019-2020 έχει χαθεί, όπως χάθηκε και η προηγούμενη.

Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για τα ψέματα τα οποία είχαν ειπωθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, π.χ. για την παραπληροφόρηση ότι δήθεν ο εργολάβος είχε κηρυχθεί οριστικά έκπτωτος από την Περιφέρεια ή ότι η Περιφέρεια είχε δήθεν αποδεχθεί να καταγγελθεί η προγραμματική σύμβαση από τον Δήμο, ούτε για τις παλινωδίες της διοίκησης του Δήμου.

Τέλος, τρεις γενικότερες παρατηρήσεις:

Α.  Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην επίλυση του προβλήματος.  Το έχουμε πράξει ήδη, διευκολύνοντας τη διοίκηση και ψηφίζοντας ακόμα και πράγματα τα οποία, με τον τρόπο που έρχονται, μάλλον υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Β.  Πρέπει ωστόσο να καταστήσουμε σαφές ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακή διαχείριση, ευχολόγια και ωραίες κουβέντες κενές περιεχομένου.

Γ.  Η πολιτική συναίνεση καθίσταται χρήσιμη και δημιουργική όταν συγκροτείται επί τη βάση πραγματικών γεγονότων και ουσιαστικών προτάσεων και όχι για λόγους μικροπολιτικής διαχείρισης, εντυπώσεων ή πολιτικής αδυναμίας.