Αυξάνονται κατά 50% οι περιπολίες στην Αττική  από την ομάδα ΔΙΑΣ με επιπλέον 1.200 ειδικούς φρουρούς

ειδικοί φρουροί στις ομάδες ΔΙΑΣ
Επιπλέον 1.200 ειδικοί φρουροί τοποθετούνται στις ομάδες ΔΙΑΣ και έτσι θα αυξηθούν κατά 50% οι περιπολίες όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις της αρμοδιότητάς του.

«Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου αστυνόμευσης της Αττικής τοποθετούνται χίλιοι διακόσιοι επιπλέον νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί στις ομάδες ΔΙΑΣ και αυτό σημαίνει ότι οι περιπολίες στην Αττική θα αυξηθούν κατά 50%», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη.

«Σε όλες τις περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών ατόμων ή ομάδων, που πραγματώνουν την αντικειμενική υπόσταση αξιόποινης πράξης, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εφαρμόζουν κάθε προβλεπόμενη υπηρεσιακή και δικονομική ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, υπό τις κατευθύνσεις και τις εντολές του οποίου ενεργούν», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και κατέθεσε στοιχεία για την κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, για το χρονικό διάστημα από 1-1-2019 έως 31-12-2019, «από τα οποία», όπως είπε, «μπορεί κανείς να αντιληφθεί την πραγματικότητα». Βάσει των στοιχείων, σημειώθηκε μείωση κατά 33% στις ληστείες, κατά 7,8% στις κλοπές οχημάτων, κατά 83,3% στις αρπαγές τσαντών και σε μια σειρά άλλα αδικήματα.

ειδικοί φρουροί στις ομάδες ΔΙΑΣ

Ο κ. Γρηγοριάδης είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με πρόσφατη διαμαρτυρία των κατοίκων των Εξαρχείων και τη φερόμενη δήλωση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος περί σχεδιασμού να χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα στα Εξάρχεια και μετά το ποινικό. Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ο διοικητής του Τμήματος δήλωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω της πραγματοποίησης συνεχών δράσεων για την ενίσχυση του επιπέδου αστυνόμευσης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναφυόμενων προβλημάτων παραβατικότητας και δεν έγινε λόγος για προτεραιότητες της ΕΛΑΣ ούτε για το υφιστάμενο επιχειρησιακό σχέδιο στην περιοχή των Εξαρχείων».

Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25, για καταγγελλόμενο περιστατικό «αστυνομικής αυθαιρεσίας» σε βάρος μελών θεραπευτικής κοινότητας από άνδρες της «Δίας», είπε ότι ήταν ένας συνήθης έλεγχος. Ο υφυπουργός, στο πλαίσιο της απάντησής του, ζήτησε να σταματήσει η στοχοποίηση επιχειρήσεων της αστυνομίας για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, και απηύθυνε έκκληση στη Βουλή να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της την Αστυνομία, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην διασφάλιση της ηρεμίας.

Αντιθέτως, η κ. Σακοράφα μίλησε για «μια γενικευμένη αντίληψη καταστολής ,που είναι άκρως επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας» και χαρακτήρισε τρομακτικό ότι «όλο αυτό το σκηνικό άγριας καταστολής που αναπτύσσει ο κ. Χρυσοχοϊδης, θεωρεί ότι το χρωστά στην κοινωνία».

«Συνεπής προς τις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση, η Ελληνική Αστυνομία τοποθετεί σήμερα 1.200 νεοπροσληφθέντες ειδικούς φρουρούς στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, στην Αττική. Παράλληλα, 300 ακόμη ειδικοί φρουροί τοποθετούνται στην Ομάδα Πρόληψης και Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και στη Διεύθυνση Μεταγωγών – Δικαστηρίων”, τονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ επισημαίνει: “Με την παρουσία τους στους δρόμους και στις γειτονιές της Αττικής, υλοποιείται μια ουσιαστική δράση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ενισχύεται σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Λ. Οικονόμου: Με την παρουσία 1.500 νεοπροσληφθέντων ειδικών φρουρών στους δρόμους της Αττικής υλοποιείται μια ουσιαστική δράση κατά της εγκληματικότητας

«Συνεπής προς τις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση, η Ελληνική Αστυνομία τοποθετεί σήμερα 1.200 νεοπροσληφθέντες ειδικούς φρουρούς στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, στην Αττική. Παράλληλα, 300 ακόμη ειδικοί φρουροί τοποθετούνται στην Ομάδα Πρόληψης και Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και στη Διεύθυνση Μεταγωγών – Δικαστηρίων», τονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ επισημαίνει: «Με την παρουσία τους στους δρόμους και στις γειτονιές της Αττικής, υλοποιείται μια ουσιαστική δράση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ενισχύεται σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

ειδικοί φρουροί στις ομάδες ΔΙΑΣ

Ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την πάταξη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες κάνει η ΕΛ.ΑΣ με τους επιπλέον 1.500 νέους αστυνομικούς, που βγαίνουν στους δρόμους. Οι νέοι αστυνομικοί, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευσή τους, θα ενισχύσουν σημαντικά τις Υπηρεσίες της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Μεταγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν χαρτογραφήσει την εγκληματικότητα ανά περιοχή και θα υπάρχουν ειδικές δράσεις στα σημεία που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Οι περιπολίες θα είναι 24ωρες σε όλες τις γειτονιές και ιδιαίτερα αυξημένες στις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Παράλληλα, έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο για το κέντρο της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή της, σε σημεία που υπάρχει αυξημένη – κυρίως – μικροεγκληματικότητα. Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι έντονη, ενώ αναμένεται ότι θα ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος ανταπόκρισης της Άμεσης Δράσης σε κάθε περιστατικό.

Όσον αφορά ειδικά την περιοχή των Εξαρχείων, σημειώνεται ότι γίνονται συνεχείς πλέον αστυνομικές επιχειρήσεις με τις συλλήψεις να έχουν αυξηθεί κατά πολύ, ενώ στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ 1, είναι τα Εξάρχεια να αποτελούν μια «ανοιχτή γειτονιά», όπως φυσικά και άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Πηγή : newsbeast.gr