Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τον  «Καρκίνο του Μαστού: Πρόληψη, η καλύτερη Θεραπεία» υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης στο Πολιτιστικό κέντρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τον «Καρκίνο του Μαστού: Πρόληψη, η καλύτερη Θεραπεία» υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης στο Πολιτιστικό κέντρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τον «Καρκίνο του  Μαστού: Πρόληψη, η καλύτερη Θεραπεία», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων με κύρια ομιλήτρια την κα Ελένη Φαλιάκου, MD, Χειρουργό, Διευθύντρια Β΄ Κλινικής Μαστού του Κέντρο Μαστού ΜΗΤΕΡΑ.

Στο πάνελ υπήρχαν επίσης οι κυρίες: Ζέτα Κατσιφού, και Ίλια Βαλσαμάκη, νικήτριες καρκίνου μαστού, ενώ παρευρέθη και έκανε παρέμβαση η κα Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος ΕΛΛ.Ο.Κ., Πρόεδρος ΕCPC-European Cancer Patient Coalition, και μέλος Ελληνικών & διεθνών οργανώσεων και επιτροπών ασθενών με καρκίνο.  Το  συντονισμό είχε  η Δημοτική Σύμβουλος Ν. Λαζή.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τον «Καρκίνο του Μαστού: Πρόληψη, η καλύτερη Θεραπεία» υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης στο Πολιτιστικό κέντρο

Η Δήμαρχος  Δ. Κεχαγιά στο χαιρετισμό της ανέφερε: «Ο καρκίνος του μαστού δεν έχει μήνα, δεν έχει ηλικία, δεν έχει προτιμήσεις. Η πρόληψη είναι το Α και το Ω στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Έτσι λοιπόν, η εκδήλωση αποτελεί μία προσπάθεια αφύπνισης των γυναικών της πόλης, αλλά και γενικότερα».

Τα κύρια σημεία της εισήγησης της κα Ελένη Φαλιάκου ήταν:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τον «Καρκίνο του Μαστού: Πρόληψη, η καλύτερη Θεραπεία» υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης στο Πολιτιστικό κέντρο

Στην χώρα μας κάθε χρόνο εμφανίζονται περίπου 6000 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού, ενώ περίπου 1500 Ελληνίδες καταλήγουν ετησίως από την ασθένεια.

Το 1970 στη χώρα μας εμφάνιζε καρκίνο του μαστού 1 στις 11 γυναίκες, το 2015 ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει 1 στις 8 γυναίκες, παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν καλύτερες απεικονιστικές εξετάσεις και αύξηση της διάγνωσης.

Η ιδανική διατροφή περιλαμβάνει κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, τροφών ολικής αλέσεως και οσπρίων με παράλληλη μείωση των αναψυκτικών, της ζάχαρης, του κόκκινου κρέατος, των αλλαντικών, καθώς και η μη χρήση συμπληρωμάτων και τη λήψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων αποκλειστικά από τις τροφές.

Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και οι φυτοχημικές ουσίες που περιέχουν οι τροφές έχουν άμεση αντικαρκινική δράση, ενώ έμμεση δράση έχει η μείωση του σωματικού και σπλαχνικού λίπους και η μείωση των ποσοτήτων τροφής.

Στην ομιλία παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεωργία Μητροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βλάσσης Σιώμος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη, ο Τοπικός Σύμβουλος Πεντέλης Γιώργος Κολοβός, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πεντέλης Αιμιλία Λεονταρίτου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σέβη Πάχνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων Ξένια Καρακάση, η Γραμματέας του ιδίου Συλλόγου Μαρία Τουγουντζόγλου, η Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων της Β3 Νομαρχιακής της ΝΔ Ντίνα Κολοβού και το Μέλος του Δ.Σ. της Β3 Νομαρχιακής της Ν.Δ. Μίνα Μουχτούρη.