Κώστας Τίγκας οι Δεσμεύσεις μας: Επανασύσταση Χορωδίας Χολαργού

Η χορωδία είναι θεσμός που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ηλικιωμένων, στις σχέσεις τους με την κοινωνία και μεταξύ τους, όπως την προώθηση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των ηλικιωμένων και άλλων ηλικιακών ομάδων, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Η σύσταση χορωδίας είναι μία δράση από μια σειρά και άλλων δραστηριοτήτων που  κρατούν τους ηλικιωμένους εντεταγμένους  στο κοινωνικό περιβάλλον και να τους βγάζουν από την απομόνωση και την περιθωριοποίηση.

Η χορωδία του πρώην Δήμου Χολαργού μέχρι την κατάργησή της είχε εικοσαετή δημιουργική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Χολαργού. Παράλληλα εκπροσωπούσε το Δήμο σε όλη την επικράτεια με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς χορωδιών και εμφανίσεις σε χορωδιακά φεστιβάλ και συναντήσεις.

Ηχογράφησε ζωντανά για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ έργα του Χολαργιώτη συνθέτη Ιωσήφ Μπενάκη. Συμμετείχε στις τελετές για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ του 2004, έγραψε CD με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γενικά είχε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία.

Με την ενοποίηση των χορωδιών Χολαργού και Παπάγου το 2011 ένας αρκετά μεγάλος μελών δεν συνέχισε και έμεινε εκτός χορωδιακού σχήματος.

Επειδή από καμία συγκεκριμένη διάταξη του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης) δεν προβλέπεται η υποχρεωτική συγχώνευση, γι αυτό και οι περισσότεροι δήμοι δεν προχώρησαν σε μια τέτοια ενέργεια όπως εντελώς πρόχειρα συνέβη στο δικό μας δήμο.

Οι δεσμεύσεις μας

Η συγχώνευση των χορωδιών δεν θεωρώ ότι είναι δείγμα ενοποίησης των δύο πρώην δήμων, όταν άλλες σημαντικές υπηρεσίες του δήμου συνεχίζουν να λειτουργούν χωριστά με σαφέστατα μεγαλύτερο κόστος, πράγμα που δεν θα έχει η επανασύσταση της χορωδίας Χολαργού.  Συστήνουμε άμεσα τη χορωδία Χολαργού, έτσι ώστε ο Δήμος μας να έχει δύο αυτοτελείς χορωδίες του Παπάγου και του Χολαργού.

 

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας.

Ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά.

Κώστας Τίγκας

Δελτίο Τύπου 7 Μαΐου 2019