Κ. Τίγκας : Οι Δεσμεύσεις μας “Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ” Ο Λόγος του Δημότη στο  Δημοτικό Συμβουλιο

Η άποψη του Δημάρχου για την καθιέρωση της “ώρας του Δημότη” που είναι η δική μας πρόταση, βρίσκεται μακριά από την έννοια της ελεύθερης έκφρασης, της Δημοκρατίας και της λειτουργίας των αιρετών οργάνων του Δήμου μας.

Επαναλαμβάνεται το αυτονόητο, που έκαναν και κάνουν όλοι οι Δήμαρχοι στη μακρά ιστορία της Αυτοδιοίκησης. Να επικοινωνούν δηλαδή προσωπικά με τους Δημότες. Στην πόλη μας, μάλιστα, οι Δημότες έβλεπαν τον Δήμαρχο και του εξέθεταν τα προβλήματά τους συνήθως την ίδια μέρα και χωρίς ραντεβού, με εξαίρεση βέβαια τη θλιβερή τελευταία Δημοτική περίοδο, όταν τα ραντεβού είχαν χρονικό ορίζοντα ακόμη και 15 μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής η προσωπική επαφή του Δημάρχου με τους πολίτες, γίνεται κατόπιν ραντεβού:

Δευτέρα από 17:00 έως 21:00 και

Πέμπτη από 18:00 έως 21:00.

Η άποψή μας είναι, o κάθε δημότης που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα να έχει δικαίωμα να το παρουσιάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δημοτικούς Συμβούλους πριν από την ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης που ως γνωστό γίνονται παρουσία του Δημάρχου.

Να θεσμοθετηθεί και να ενταχθεί στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου η «ώρα του Δημότη». Κάθε δημότης όποια ώρα και μέρα το επιθυμεί, να γίνεται δεκτός από το Δήμαρχο.

Η πρότασή θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική και χρήσιμη, τόσο για τους συνδημότες μας, όσο και για τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, μα πάνω από όλα είναι η ελεύθερη έκφραση, είναι η άποψή μας για τη Δημοκρατία.

Δέσμευσή μας

Θεσμοθετούμε και εντάσσουμε ΑΜΕΣΑ στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου την «Ώρα του Δημότη». Κάθε δημότης που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα  έχει δικαίωμα να το παρουσιάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δημοτικούς Συμβούλους πριν από την ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης που ως γνωστό γίνονται παρουσία του Δημάρχου.

Τα παραπάνω είναι ανεξάρτητα από την επαφή όποια ώρα και μέρα το επιθυμεί κάθε δημότης, να γίνεται δεκτός από το Δήμαρχο.

Δελτίο Τύπου : 29 Απριλίου 2019