«Παραδοσιακά» τίμησε ο κόσμος το ραντεβού του και γιόρτασε το Πάσχα στο Μαρούσι

Γ. Πατούλης: «Μέσα από αυτόν τον πασχαλινό γιορτινό θεσμό για την πόλη μας μετουσιώνουμε σε πράξη το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτών των ημερών. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με ελπίδα και αισιοδοξία μπορούμε να οικοδομήσουμε την Αττική, την Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου.

Με ενέργειες μας από όποια θέση και αν βρεθούμε θα διατηρήσουμε και στο μέλλον τις ελληνικές παραδόσεις και το Πάσχα των πολιτών »

Και φέτος, για 11η συνεχή χρονιά, εκατοντάδες συμπολίτες μας από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου, γιόρτασαν το Πάσχα στο Μαρούσι συμμετέχοντας στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου.

Ευχές με τους συνδαιτημόνες αντάλλαξαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Παναγιώτης Βραχνός, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Ελένη Λέκκα- Καλαντζάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Κατερίνα Ιωάννου και Ελένη Βλάχου Σταματάκη.

Το γλέντι που στήθηκε από νωρίς το πρωί είχε από όλα. 200 οβελίες στη σούβλα, κόκκινα αυγά, πασχαλινά κουλουράκια κατά το έθιμο της ημέρας, συνοδευτικά εδέσματα, άφθονο κρασί προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους.

Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την άριστη εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων προσφέροντας ένα προσεγμένο επίπεδο συνθηκών εστίασης και φιλοξενίας που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ατομικό σέρβις αποτρέποντας τις ουρές και την ταλαιπωρία. Το πασχαλινό τραπέζι στο Μαρούσι, συνόδευε ένα άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το κέφι ήταν διάχυτο με τους λαϊκούς, νησιωτικούς και παραδοσιακούς ρυθμούς να διαρκούν για ώρες.

Οι ταλαντούχοι παραδοσιακοί ερμηνευτές Θεόφιλος, Ειρήνη Λεγάκη, Κώστας Σκόνδρας και Λάκης Χαλκιάς και η επταμελής ορχήστρα τους ανέβασαν την εορταστική διάθεση με τραγούδια λαϊκά, δημοτικά και νησιώτικα, συνοδεία όλων των παραδοσιακών οργάνων σ’ ένα πολύωρο μουσικό γλέντι με την επιμέλεια του Γιώργου Υδραίου. Συμμετείχαν οι μουσικοί: Αργύρης Ντίνας (μπουζούκι), Δημήτρης Σίβρης (πιάνο),Πόλης Πελέλης (μπάσο), Αθανάσιος Αιγινίτης(τύμπανα), Νίκος Τάγκας (κιθάρα), Αντώνης Καλιούρης (κλαρίνο), Νεκτάριος Γκαγκόσης (βιολί).

Το παραδοσιακό γλέντι διάνθισαν με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.     Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τις χορηγίες Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Τοπικών Επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε σε όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο, και σύντομα «η Αττική, η Ελλάδα να μπουν σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας».

 

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εορτή του Πάσχα, ο κ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα από αυτόν τον πασχαλινό γιορτινό θεσμό για την πόλη μας μετουσιώνουμε σε πράξη το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτών των γιορτινών ημερών. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με ελπίδα και αισιοδοξία μπορούμε να οικοδομήσουμε την Αττική, την Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου.

Με ενέργειες μας από όποια θέση και αν βρεθούμε θα διατηρήσουμε και στο μέλλον τις ελληνικές παραδόσεις και το Πάσχα των πολιτών.

 «Ευχαριστώ» τους χορηγούς μας, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε μαζί το Πάσχα στο Μαρούσι. Χάρη στην κοινωνική τους ευαισθησία, και φέτος, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τους δημότες μας, εξασφαλίσαμε, με όλη την πόλη προσκεκλημένη, ένα ξεχωριστό πασχαλινό τραπέζι για εκατοντάδες συμπολίτες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για τους εργαζόμενους και τους εθελοντές μας για τη πολύτιμη συμβολή τους και αυτή τη χρονιά στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης».

Οι Χορηγοί του Δήμου Αμαρουσίου για το Πάσχα ήταν οι εξής:

ΣΤΗΛΜΕΤ Α.Ε Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Όμιλος Επιχειρήσεων Κοπελούζος, Α.Μ.Κ.Ε. «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ»,  Όμιλος Grecotel, Όμιλος «Υγεία», Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο «Βιότυπος», «ΟΚ Anytime…Market, Εταιρεία Καραμολέγκος.

 

Επίσης στο Πασχαλινό τραπέζι προσέφεραν με τις χορηγίες:

Η Φάρμα Μητσόπουλος, η οικογένεια Γεωργίου Καραμάνου, ο κ. Χρυσοσπάθης, ο κ. Μασούτης, η εταιρεία Βενέτης και η Poly Bag Γιάννης Πατούλης. Τον συντονισμό των Εξωτερικών Συνεργείων που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Κόκκαλης και του πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) κ. Νικόλαος Πέππας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 30 Απριλίου 2019