Η Alfa Romeo συνεχίζει να είναι χορηγός του «πιο όμορφου αγώνα στον κόσμο»

H Alfa Romeo, ανανέωσε τη συνεργασία της με «τον πιο όμορφο αγώνα αυτοκινήτου στον κόσμο» και θα συνεχίσει να αποτελεί χορηγό της εκδήλωσης για τα επόμενα 3 χρόνια. Η εταιρεία θα προσφέρει στην διοργάνωση ένα στόλο 30 οχημάτων (Giulia και Stelvio), τα οποία θα αποτελούν τα επίσημα αυτοκίνητα του «1000 Miglia».

Η σύνδεση της Μιλανέζικης μάρκας με τον αγώνα πηγαίνει πίσω στο 1928 όταν η μάρκα κατέκτησε τη νίκη στη δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης.

Στα πρώτα 30 χρόνια της διοργάνωσης (1927-1957) η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες, ένα ρεκόρ που δεν ξεπεράστηκε ποτέ. Στην συνέχεια, οι αγώνες συνεχίζουν να αποτελούν βασικό στοιχείο της μάρκας, τόσο μέσω των μοντέλων παραγωγής, όσο και μέσω της εμπλοκής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 με την Alfa Romeo Racing, ενώ οι ειδικές εκδόσεις Alfa Romeo Racing των Giulia και Stelvio Quadrifoglio που θα παρουσιαστούν στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, αποτελούν φόρο τιμής στην ιστορία της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

H 37η αναβίωση του αγώνα που ο Enzo Ferrari συνήθιζε να χαρακτηρίζει ως «τον πιο όμορφο αγώνα του κόσμου» θα πραγματοποιηθεί στην κλασσική διαδρομή Μπρέσια-Ρώμη-Μπρέσια την περίοδο 15-18 Μαΐου. Όπως πάντα, μια σειρά ιστορικών μοντέλων της Alfa Romeo που διατηρούνται στο Μουσείο της μάρκας στο Αρέζε (Museo Storico Alfa Romeo – La macchina del tempo) σε συνεργασία με την FCA Heritage, θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Δίπλα τους θα βρεθούν 30 Giulia και Stelvio που θα αποτελέσουν τα επίσημα αυτοκίνητα του «1000 Miglia».

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί για περισσότερα από 90 χρόνια την απόλυτη έκφραση του πάθος για την αυτοκίνηση. Δημιουργήθηκε το 1927 και με αφετηρία την Μπρέσια η διαδρομή έφτανε στη Ρώμη, ενώ στη συνέχεια οδηγούσε πίσω στην αφετηρία καλύπτοντας 1.600χλμ. ή 1.000 μίλια («1000 Miglia»).

+Το 1928, στη 2η χρονιά της διοργάνωσης, η Alfa Romeo κατέκτησε τόσο τον τίτλο των οδηγών, όσο και εκείνο των κατασκευαστών, με συνολικά 8 αυτοκίνητα της να ολοκληρώνουν την εξοντωτική διαδρομή, ενώ μέχρι το 1957 που διατηρήθηκε η αρχική μορφή του αγώνα, κατέκτησε 11 νίκες, ένα ρεκόρ που δεν ξεπεράστηκε ποτέ.