Βάφουν τα πασχαλινά κοτοπουλάκια χρωματιστά στις ΗΠΑ !

Την οργή των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων έχει προκαλέσει η  «μόδα»που ξεκίνησε το 2012 στις ΗΠΑ  να χρωματίζονται μικρά κοτόπουλα σε πτηνοτροφεία με σκοπό την πώληση, και μέχρι σήμερα καλά κρατεί .  ! Τα άτυχα πουλιά «βάφονται» είτε με χρωστικές ουσίες που εγχέονται στο αυγό είτε με χρωματιστά σπρέι με τα οποία ψεκάζονται μόλις βγουν από το αυγό. Λίγες εβδομάδες αργότερα, καθώς τα πουλιά ρίχνουν τα πρώτα τους φτερά, το χρώμα φεύγει.

Σε περίπου τις μισές πολιτείες  των  ΗΠΑ η πρακτική αυτή έχει ήδη από το 2012 έχει  απαγορευτεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εξαιρέσεις όπως η Φλόριντα που τον ίδιο χρόνο  κατάργησε νόμο 45 ετών που απαγόρευε το χρωματισμό ζώων. Σήμερα εφτά χρονιά μετά σε πολλές πολιτείες,  παράνομα ή μη, αποτελεί μια άσχημη πρακτική, αν και  διώκεται από τον νόμο . Και το χειρότερο υπάρχουν πελάτες που τα αγοράζουν .

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα   των ζώων, χρόνια τώρα,  λένε πως η πρακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα τα ζώα να στρεσάρονται, να πωλούνται σε πολύ μικρή ηλικία και τελικά ο κόσμος να τα πετά σαν σκουπίδια.

Όλα δηλαδή στον βωμό του κέρδους .

Πτηνοτρόφος που μίλησε στους «New York Times» παραδέχτηκε πως η βαφή των κοτόπουλων γίνεται για έξτρα κέρδος αλλά υποστήριξε πως τα ίδια δεν βλάπτονται. «Τα πουλιά ψεκάζονται με ένα πολύ καλό σπρέι κι αυτό γίνεται πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε θάλαμο εκκόλαψης και στεγνώνουν πολύ γρήγορα, δεν τα βλάπτει καθόλου», είπε…