«Κακοκαιρία Avgi» Σε αυξημένη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός  

«Κακοκαιρία Avgi» Σε αυξημένη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός  
«Κακοκαιρία Avgi» Σε αυξημένη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός  

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός  βρίσκετε σε αυξημένη επιφυλακή ενώ ήδη χιονίζει σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Αττική που έχουν ντυθεί στα λευκά.

Σφοδρή αναμένεται η επέλαση της κακοκαιρίας Avgi τις επόμενες ώρες με χιονοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ ήδη χιονίζει σε πολλές περιοχές της χώρας που έχουν ντυθεί στα λευκά. Σε περιοχές όπως Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία  και την Πεντέλη χιονίζει από το πρωί.

Μάλιστα αποφασίστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από τις 8 απόψε η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων έως το πρωί της Τετάρτης στις 10 στην Εθνική Οδό από τα Μάλγαρα.

«Κακοκαιρία Avgi» Σε αυξημένη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός  

Στην Αττική θα υπάρξουν πρόσκαιρες μπόρες βροχής και χιονόνερου ή χιονιού κυρίως στα πιο ορεινά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί και ιδιαίτερα ενισχυμένοι στα 7 με 8 μποφόρ τοπικά έως και 9 με 10- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο κ. Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook για το πρωί της Τρίτης στην Αττική τονίζει πως ο κύριος όγκος χιονιού με χιονόστρωση θα πέσει σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές και λίγο χαμηλότερα στα υπερβόρεια τμήματα (Δροσιά, Άγιος Στέφανος και πάνω) ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή στο βορειοδυτικό τόξο (γύρω δηλαδή από τον ορεινό όγκο του Κιθαιρώνα και της δυτικής Πάρνηθας όπου εκεί το φαινόμενο θα είναι πιο οργανωμένο σε ένταση και διάρκεια και σε πιο χαμηλά υψόμετρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά χιονοπτώσεις θα υπάρχουν και στο Μαρούσι αλλά δεν θα έχει χιονοστρώσεις.

 

Κλειστοί δρόμοι – Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στην Αττική

Οι οδηγοί που κινούνται στο λεκανοπέδιο από τις 10 το βράδυ της Δευτέρας οφείλουν να διαθέτουν στο όχημά τους αλυσίδες.  Το πρόστιμο είναι στα 80 ευρώ.

Σε πολλά σημεία χιονίζει από το πρωί και αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει μάλιστα  έχει απαγορευτεί προληπτικά η κυκλοφορία στα βαρέα οχήματα.

Κλειστές είναι οι Λεωφόροι Πάρνηθας και Φυλής, ενώ αργά το βράδυ της Δευτέρας έκλεισε λόγω χιονόπτωσης και η Λεωφόρος Διονύσου από το ύψους του 414 στρατιωτικού νοσοκομείου έως τη θέση Άγιος Πέτρος.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται:

α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας,

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι και

γ) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης