Πεντέλη : «Ανακοίνωση» Δημοτική Παράταξη Πεντέλη Πρότυπο με τίτλο «Ο δρόμος είναι για το Πολυτεχνείο»

Πεντέλη : «Ανακοίνωση» Δημοτική Παράταξη Πεντέλη Πρότυπο με τίτλο «Ο δρόμος είναι για το Πολυτεχνείο»
«Ανακοίνωση» Δημοτική Παράταξη Πεντέλη Πρότυπο με τίτλο «Ο δρόμος είναι για το Πολυτεχνείο»

«Καλούμε όλες/ους σε συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη. Η Πεντέλη Πόλη Πρότυπο θα είναι εκεί.»

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Μισόν αιώνα μετά, και αυτό το Νοέμβρη, ο δρόμος είναι για το Πολυτεχνείο.

Είναι για να τιμήσουμε τους αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

Είναι όμως και γιατί οι αγώνες συνεχίζονται, για αξιοπρέπεια στην εργασία, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για την ελευθερία και την ισονομία στην κοινωνία που διανύει μέρες πάλι σκοτεινές.

Είναι γιατί απειλείται και πάλι ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Είναι γιατί οι σχέσεις εργασίας ελαστικοποιούνται προς όφελος της εργοδοσίας έναντι της μισθωτής εργασίας κάθε μορφής, γιατί έχει αρθεί οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας, γιατί στο ωνίας υπάρχει πάντα ο ίδιος κερδισμένος, και δεν είναι από τη δική μας μεριά. ν καθημερινό αγώνα της επιβίωσης των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της κοιν

Είναι γιατί ο φασισμός σηκώνει κεφάλι και μας δείχνει το απειλητικό του πρόσωπο, από την ευχή «να μη γίνει η Ευρώπη σκουρόχρωμη» μέχρι την ευθεία απειλή «θα σας κάψουμε» μέσα στο μετρό της Αθήνας, πριν λίγες μέρες.

Είναι γιατί η Παλαιστίνη φλέγεται και απειλείται με αφανισμό, την ώρα που το μόνο που ζήτησε είναι μια πατρίδα και λίγο χώμα να θάβει τους νεκρούς της.

Καλούμε όλες/ους σε συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη.

Η Πεντέλη Πόλη Πρότυπο θα είναι εκεί.»

Η Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης

ΠΕΝΤΕΛΗΠΟΛΗΠΡΟΤΥΠΟ Ανακοίνωση16/11/2023