Ηράκλειο Αττικής: Οι φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία θα έχουν… Δέμα σε τακτική βάση από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

Ηράκλειο Αττικής: Οι φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία θα έχουν… Δέμα σε τακτική βάση από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής
Οι φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία θα έχουν… Δέμα σε τακτική βάση από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

Και αυτή, τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής που σπουδάζουν στην επαρχία θα έχουν… Δέμα σε τακτική βάση από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, οι νέοι και οι νέες της πόλης, που σπουδάζουν εντός Ελλάδος αλλά εκτός Αττικής και προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, θα λαμβάνουν και φέτος ένα τακτικό δέμα με είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, υλικά προσωπικής φροντίδας κτλ. Αρκεί μια αίτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (υπόγειο δημαρχείου) από 1 έως 31 Οκτωβρίου, Δευτέρα ως Παρασκευή 8.30 με 14.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr ή επί τόπου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να την συνοδεύουν στην κατάθεσή της είναι τα εξής:

– Αντίγραφο Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια παραμονής

– Βεβαίωση σπουδών τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους

– Αντίγραφα Φορολογικών Δηλώσεων Ε1 (δικαιούχου φοιτητή/τριας και οικογενειακό)

– Τελευταία Εκκαθαριστικά Σημειώματα (δικαιούχου φοιτητή/τριας και οικογενειακό)

– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

– Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Δήμο (Λογαριασμός ΔΕΚΟ κ.τ.λ.)

– Ηλεκτρονικό Μισθωτήριο Συμβόλαιο φοιτητή ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία

– Βεβαίωση ανεργίας γονέα (αν υπάρχει)

Το πρόγραμμα «Σου Έχω Δέμα» υλοποιείται από το 2016 ως μια πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου.

Η  αντιδημάρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου τόνισε:

«Ξεκινήσαμε αρχικά καλύπτοντας τους πρωτοετείς φοιτητές, για να τους βοηθήσουμε στα πρώτα τους βήματα μακριά από το σπίτι τους. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διευρύνει το πρόγραμμα και πλέον απευθυνόμαστε σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της πόλης μας ανεξαρτήτως έτους σπουδών. Από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα που θα βρίσκονται μακριά, εμείς θα είμαστε δίπλα τους».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής  Νίκος Μπάμπαλος τόνισε:

«Από το ξεκίνημα της ζωής, με το επίδομα που χορηγούμε για την γέννηση κάθε πρώτου παιδιού, έως τα τελευταία χρόνια στο πανεπιστήμιο, θέλουμε να είμαστε διαρκώς στο πλευρό των παιδιών και των νέων του Δήμου μας ώστε να υποστηρίζουμε, όσο μπορούμε, τις οικογένειες που έχουν ανάγκη βοήθειας. Με πρωτοπόρες δράσεις που έχουν ουσία και άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Στα ίδια βήματα θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, για όσο υπάρχει ανάγκη».