ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» Την Πέμπτη 21 του Σεπτέμβρη απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο σύνταγμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» Την Πέμπτη 21 του Σεπτέμβρη απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο σύνταγμα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» Την Πέμπτη 21 του Σεπτέμβρη απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα

Το πρωί τις Πέμπτης το «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» καλεί τους εργαζόμενους στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα σε απεργιακή συγκέντρωση

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι την Πέμπτη 21 του Σεπτέμβρη δεν πάει κανένας στη δουλειά. Να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες, τα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία, οι παιδικοί σταθμοί και οι κοινωνικές δομές.

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που μας γυρνάει 150 χρόνια πίσω.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά μας προκαλεί. Πριν ακόμα κηδέψουμε τους νεκρούς μας από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, μας φέρνουν ένα ακόμα νομοσχέδιο έκτρωμα προκειμένου να βάλουν φρένο στην εργασιακή «αναρχία». Μα η αναρχία είναι δικό τους γέννημα, τη τρέφει και τη γιγαντώνει το κυνήγι του κέρδους, που η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι κυβερνήσεις το προστατεύουν.

Μας λένε ότι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις μας, δηλαδή για να μπορούμε να έχουμε ένα πιάτο φαΐ, να έχουμε πετρέλαιο ή αέριο για να ζεσταθούμε στο σπίτι μας, για να μπορέσουμε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο μας και να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο θα πρέπει να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο και αυτό το βαφτίζουν κανονικότητα.

Τι άλλο μας λένε; Ότι ξεχάστε το πενθήμερο, θα δουλεύετε και έκτη μέρα χωρίς ρεπό την επόμενη εβδομάδα και η αμοιβή μας θα φτάνει τα 8 ευρώ για την έκτη μέρα.

Τι άλλο μας λένε; Ότι θα πρέπει να δουλεύετε όποτε θέλει ο εργοδότης όπως θέλεικαι όσο θέλει.

Και τέλος μας λένε ότι δεν πρέπει να μιλάμε δεν πρέπει νααγωνιζόμαστε, να μην διεκδικούμε καλύτερους όρους δουλειάς αλλά να σκύβουμε το κεφάλι και να τους παρακαλάμε να μας δώσουν ένα πιάτο φαΐ. Όποιος αντιδρά, όποιος διεκδικεί, όποιος ενημερώνει τους συναδέλφους του, όποιος απεργεί αυτός θα τιμωρείτε με 5000 ευρώ πρόστιμο και 6 μήνες φυλακή και αν το ξανακάνει οι ποινές του θα διπλασιάζονται.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Και αυτό το νομοσχέδιο έρχεται κατα παραγγελία. Δημιουργήθηκε και φτιάχτηκε από τους βιομήχανους τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες ενσωματώνοντας την ευρωπαϊκή οδηγία 2019/1152. Επί της ουσίας έρχεται να προετοιμάσει την επόμενη μέρα, να καταργήσει ότι δικαιώματα και κατακτήσεις μας είχαν απομείνει και ταυτόχρονα να  καλλιεργήσει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Αποτελεί ένα ακόμα τερατούργημα που έρχεται ως συνέχεια των νόμων της Αχτσιόγλου και του Χατζηδάκη.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε, δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να ζήσουμε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας μέσα στη μιζέρια και τη χαμοζωή. Δεν θα κάνουν δούλους εμάς και τα παιδιά μας. Έχουμε χρέος απέναντι στη νέα γενιά, στην επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης. Οι προηγούμενες γενιές αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο, 8 ώρες για να κάνουμε ότι θέλουμε στη ζωή μας.

Τώρα θα πρέπει να χτυπήσει γενικός ξεσηκωμός σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης ή μορφής εργασίας, από το νέο έκτρωμα της κυβέρνησης δεν εξαιρείτε κανείς. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας τα πάρουν πίσω. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας. Δεν θα πεθάνουμε εμείς για να κερδίζουν μια χούφτα κηφήνες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους,  τα σωματεία του κλάδου να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία και της απεργίας αλλά και της απεργιακής συγκέντρωσης. Να στολίσουμε όλα τα δημαρχεία και τα γκαράζ με αφίσες και ανακοινώσεις, να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος που δεν θα ξέρει για την απεργία.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ