Ηλιούπολη : Γερμανοί επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνες με σκοπό την χρήσης νέων τεχνολογιών άρδευσης των πάρκων της πόλης

Ηλιούπολη : Γερμανοί επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνες με σκοπό την χρήσης νέων τεχνολογιών άρδευσης των πάρκων της πόλης
Γερμανοί επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνες με σκοπό την χρήσης νέων τεχνολογιών άρδευσης των πάρκων της Ηλιούπολης

Καθηγητές του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άαχεν επισκέφτηκαν τον Δήμο Ηλιούπολης καλεσμένη της δημοτικής αρχής όπου εξέτασαν τις δυνατότητες χρήσης νέων τεχνολογιών άρδευσης στα πάρκα της πόλης .

Σε σύσκεψη με Γερμανούς ερευνητές εξετάστηκε η άρδευση μέσω βιοϋδρογέλης αλλά και οι όποιες δυνατότητες χρήσης νέων τεχνολογιών άρδευσης μπορούν να επιλεγούν για τα πάρκα της περιοχής .  Ο κύριος στόχος της σύσκεψης αποτέλεσε η εύρεση μεθόδων για την εξοικονόμηση νερού για την άδρευση πάρκων, δέντρων και φυτών στην Ηλιούπολη. Όπως μάλιστα τονίστηκε το πλαίσιο πιθανής εφαρμογής, το κόστος παραγωγής της βιοϋδρογέλης θα καλυφθεί από το Πανεπιστήμιο του Άαχεν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Οι επισκέπτες καθηγητές υλοποίησαν έρευνα πεδίου, κάνοντας μετρήσεις και συλλέγοντας δεδομένα στην κεντρική πλατεία στην Ηλιούπολη, στο πάρκο Ναυαρίνου και στο Δημοτικό Φυτώριο Ηλιούπολης της οδού Εθνάρχου Μακαρίου.

Τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων θα βοηθήσουν τους ερευνητές για την παραγωγή των κατάλληλων βιοϋδρογελών, οι οποίες είναι βιοδιασπόμενες και δεν μολύνουν το περιβάλλον.