Πεντέλη: Δημοτική παράταξη «Εμείς μπορούμε καλύτερα» άρθρο του Ηλία Τσουχνικά

Πεντέλη: Δημοτική παράταξη «Εμείς μπορούμε καλύτερα» άρθρο του Ηλία Τσουχνικά
Δημοτική παράταξη «Εμείς μπορούμε καλύτερα» με Υποψήφια Δήμαρχο την  Νατάσα Κοσμοπούλου – Άρθρο του Ηλία Τσουχνικά

 Εμείς μπορούμε καλύτερα …γιατί σκεπτόμαστε διαφορετικά

Η δημοτικής μας παράταξης έχει ως σκοπό να δημιουργήσει μια πλατειά κοινωνική συμμαχία, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και διαχωριστικές γραμμές.

 Οδηγός  των πολιτικών μας επιλογών θα είναι ο άνθρωπος. Χρειαζόμαστε έναν Δήμο που να ενισχύεται η συμμετοχή στα κοινά, να εντοπίζονται οι κοινές συνισταμένες στα σημαντικά ζητήματα, να διαχέεται ο προβληματισμός για το κοινό συμφέρον και το κοινωνικό όφελος και να ισχυροποιείται ο πολίτης.

Εκείνα που μας ενώνουν είναι περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν.

Η δημοτική μας αρχή θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, αξιοκρατία, ειλικρίνεια, σεβασμό στους δημότες και συλλογικότητα σε όλα τα επίπεδα της ηγεσίας . Οδηγός  των πολιτικών μας επιλογών θα είναι ο άνθρωπος. Ο πολίτης θα είναι ο τελικός κριτής όλων.

Οι ομάδες φέρνουν τα καλά αποτελέσματα και όχι οι κλειστές παρέες. Τις ομάδες τις δημιουργούν άνθρωποι με περιεχόμενο και όχι μόνο λέξεις.

Η δημοτική μας παράταξη απαρτίζεται από ανθρώπους με όρεξη για προσφορά, φρεσκάδα, ωριμότητα και δημιουργικότητα. Εκεί βρίσκεται και η δύναμή της. Είμαστε άνθρωποι με κοινωνική και επαγγελματική πορεία που ζητούν από τους πολίτες να τους εμπιστευθούν τις τύχες του τόπου, για ένα καλύτερο μέλλον, που όλοι έχουμε ανάγκη.

Οι άνθρωποι της παράταξής μας  δεν συμβιβάζονται με τη μίζερη πραγματικότητα και επιθυμούν ένα καλύτερο μέλλον για εκείνους και τα παιδιά τους.

Θα αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία επιστημόνων και τεχνοκρατών, θα υιοθετήσουμε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται αλλού, καθώς επίσης και καινοτομικές δράσεις, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας και σε σύντομο διάστημα να δουν την αλλαγή στη καθημερινότητά τους.

Δεν θα λειτουργήσουμε με αποκλεισμούς. Οι εκλογές δεν θα έχουν νικητές και ηττημένους.

 Την επόμενη μέρα των εκλογών ο πολίτης θα είναι στην πρώτη γραμμή και συνδιαμορφωτής των πολιτικών επιλογών μας και όχι εκείνος που «απλά πληρώνει στο… τέλος τον λογαριασμό». Μπορούμε πετύχουμε μόνο όλοι μαζί!

Συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια για την ανάδειξη μιας νέας δημοτικής αρχής γιατί θέλουμε έναν Δήμο καθαρό, οικολογικό, λειτουργικό, εξυπηρετικό, πολιτιστικό, κοινωνικό, αλληλέγγυο, ασφαλή, δημιουργικό, οραματικό.

Ο Δήμος μας πρέπει και μπορεί σε κοινή δράση με όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου να δώσει τη μάχη της αλληλεγγύης των πολιτών και της υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής.

Να λειτουργήσει στο πλευρό των πολιτών, να εκπροσωπήσει την τοπική κοινωνία, να γίνει ο Δήμος των Πολιτών.

            Θεματοφύλακας όλων αυτών που προανέφερα είναι η υποψήφια Δήμαρχος Νατάσα Κοσμοπούλου που με την μακρά της πορεία στα κοινά της πόλης μας έχει αποδείξει την αξία και την δημιουργικότητα της .